23.9.18

Νομικό απολίθωμα το αυτόφωτο...


Γιατί τώρα αυτή η πρεμούρα...
«Δεν ενεπλάκην σε καμία αντιδικία με τον Πάνο Καμμένο. Εξέφρασα την πάγια νομική μου άποψη και είναι λάθος και ανακριβές ότι έχω ζητήσει την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε μήνυση εναντίον δημοσιογράφου από οποιονδήποτε πελάτη μου» υποστήριξε στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο νομικός, Γιάννης Μαντζουράνης.

«Στις...
δύο περιπτώσεις που αναφέρει ο κ. Καμμένος, στην αντιδικία μεταξύ του κ. Βαξεβάνη με τον κ. Τριανταφυλόπουλο και τον κ. Φιλιπάκη ήταν άλλος ο δικηγόρος του κ. Βαξεβάνη, δεν ήμουν εγώ. Σημασία έχει ότι υπάρχει ένα νομικό απολίθωμα η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος δημοσιογράφων για συγκεκριμένη κατηγορία εγκλημάτων, εγκλήματα που τελούνται δια του Τύπου», συνέχισε ο κ. Μαντζουράνης.

Πρόσθεσε ακόμα: «Πράγματι το 2001 τροποποιήθηκε η σχετική διάταξη του άρθρου 14, αλλά διαφωνώ με την άποψη του κ. Βενιζέλου. Μέχρι τότε οριζόταν ότι όλα τα εγκλήματα που τελούνταν δια του Τύπου ήταν αυτόφωρα. Αυτό σήμαινε πως και μετά την παρέλευση του 48ώρου παρέμενε αυτόφωρο το έγκλημα και μπορούσε να συλληφθεί  ο δημοσιογράφος. Ήρθε ο συντακτικός νομοθέτης το 2001 και το κατήργησε. Δεν απαγόρευσε όμως την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας αλλά παρέπεμψε το θέμα στον κοινό νομοθέτη».

Τέλος, επεσήμανε, πως, "αυτή η φοβερή θύελλα που ξεσηκώθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία είναι επιλεκτική, δείχνει δύο μέτρα και δύο σταθμά, δεν έγινε στην περιπτωση του κ. Βαξεβάνη, οταν συνελήφθη μετά από μήνυση του κ. Στουρνάρα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: