7.9.18

«Γαλάζιος» προβληματισμός για τον Τραμπ...


Μπορεί να μην έχουν περάσει παρά μερικές μόλις ημέρες από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως δε θα κυρώσει η ΝΔ τη συμφωνία των Πρεσπών αν δεν έχει κυρωθεί ως τις εκλογές και αν η κάλπη την αναδείξει πρώτη, όμως τα πράγματα στην οδό Πειραιώς δεν είναι τόσο απλά. 

Η χθεσινή βαρυσήμαντη παρέμβαση του...
Λευκού Οίκου στο θέμα, με την επιστολή του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στον πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, περιπλέκει το ζήτημα, καθώς η παρέμβαση Τραμπ δείχνει ότι η Ουάσινγκτον θέλει πάση θυσία να λυθεί το Μακεδονικό, να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και να ενταχθεί η γειτονική μας χώρα στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. 

Και επειδή στο παρελθόν η ΝΔ ήταν εκείνη που ευθυγραμμιζόταν πάντα με όλες τις… ατλαντικές επιλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι, τώρα που έχουν έρθει τα πάνω κάτω δεν είναι λίγοι οι «γαλάζιοι» που κάνουν δεύτερες σκέψεις επί του θέματος. Άλλωστε, πέραν των πιέσεων των ΗΠΑ για την επίλυση του Μακεδονικού, η ΝΔ βιώνει ήδη την απόλυτη πολιτική απομόνωση, αφού και μέσα στην πολιτική της οικογένεια, την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, τα μόνα δύο κόμματα που αντιτίθενται είναι η ΝΔ στην Ελλάδα και το VMRO στην πΓΔΜ! 

Μόνο που το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο» προφανώς και δεν ταιριάζει στη ΝΔ…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: