24.9.18

Ποια δημοσκόπηση φοβάται η ΝΔ...

Περίπου έξι δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τις εμφανίσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και οι έξι καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα: σταθερή πρωτιά για τη...
ΝΔ, μικρή αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και μείωση της ψαλίδας.

Επίσης όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν το κλίμα πόλωσης και τη συμπίεση των ποσοστών των μικρότερων κομμάτων.

Ωστόσο όλο το ζουμί κρύβεται στη μείωση της ψαλίδας. Στοιχείο που προκύπτει απο όλες τις μετρήσεις, αλλά όπως είναι φυσικό διαφέρει από εταιρία σε εταιρία. Η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στις 11,7 μονάδες (σύμφωνα με τη Merton Analysis) και η μικρότερη στις 4,9 μονάδες (σύμφωνα με την Kapa Research).

Η δημοσκόπηση όμως που ανησυχεί τη ΝΔ είναι της εταιρίας «PRORATA». Διότι μπορεί σε όλες να προηγείται (και της «PRORATA» συμπεριλαμβανομένης)… μπορεί σε όλες να απολαμβάνει υψηλή παράσταση νίκης… μπορεί σχεδόν ολα τα ευρήματα να είναι ευνοϊκά… Η μείωση της ψαλίδας στις 5,5 μονάδες που δίνει η συγκεκριμένη εταιρία την ανησυχεί… Διότι η «PRORATA» είναι η εταιρία που βρήκε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2015… Το δημοψήφισμα του ίδιου έτους… Και το σημαντικότερο οι πελάτες της (γνωστές πρεσβείες και όχι μόνο) προσδίδουν επιπλέον κύρος και αξιοπιστία!

Με άλλα λόγια δεν είναι σαν τις μετρήσεις που κατηγορεί ότι κατασκευάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου από πρώην φοιτητές υπουργών και η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 3,5 μονάδες!

Εν κατακλείδι η «PRORATA» δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ 19%, στη ΝΔ 24,5%, στο ΚΙΝΑΛ 7%, στη Χρυσή Αυγη 6%, στο ΚΚΕ 4,5%, στο Ποταμι 2%, στην Ένωση Κεντρώων 1,5% και στους ΑΝΕΛ 1%...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: