22.9.18

«Νόμος και τάξη» το δόγμα της ΝΔ...


Η «ορμπανοποίηση» της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, εκτός από τις ακραίες θέσεις στο προσφυγικό έχει επαναφέρει στο προσκήνιο επικίνδυνα αυταρχικές «προτάσεις» στο ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας.

Τις θέσεις αυτές, με βασικότερη την...
ακραία αστυνομοκρατία, θέσεις που έχουν βαρύ και οδυνηρό για τη χώρα μας παρελθόν, τις επανέφερε για πολλοστή φορά ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Β. Κικίλιας,παρουσιάζοντας το σχέδιό του «για μια ασφαλή Αθήνα», σε άρθρο του στα «Νέα».

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, χρησιμοποιώντας την δοκιμασνένη συνταγή της ακροδεξιάς ρητορικής, χαρακτηρίζει την πόλη «ανοχύρωτη» εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και ισχυριζόμενος πως «υπουργοί πάνε και έρχονται από την Κατεχάκη, αλλά οι ιδεοληψίες και η διοικητική ανικανότητα παραμένουν». 

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και fake news προκειμένου να πείσει για το «σχέδιο» της ΝΔ, «ο νόμος Παρασκευόπουλου απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες». Ο «γαλάζιος» βουλευτής κάνει λόγο και για «την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές, την ανοχή στους Ρουβίκωνες» και τους «πάσης φύσεως παρανόμους που δρουν με ορμητήριο το "άσυλο" των Πανεπιστημίων» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Στο άρθρο του ο Βασίλης Κικίλιας «δεσμεύεται» πως από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης, οι Αθηναίοι, θα δουν: «Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να επανασυστήνονται και να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες στον 'Αγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, στα Πατήσια, στον Κολωνό και σε όλες τις γειτονιές της υποβαθμισμένης Αθήνας, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα, όπως και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας αλλά και την αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως πλαίσιο για άσυλο των ιδεών και όχι των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων».

Ξήλωμα, δηλαδή, όσων μεταρρυθμίσεων έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε Κράτος Δικαίου. Θα πρόκειται ασφαλώς για τεράστια οπισθωχώρηση, η οποία όχι καθόλου δεν πρόκειται να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, όπως πολύ καλά θυμόμαστε από περιόδους όπου κυριάρχησαν αυτές οι αντιλήψεις. 

Οι δηλώσεις Κικίλια έρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε πεδίο ακροδεξιάς δόξης λαμπρό, με αφορμή το πόρισμα της «Επιτροπής Παρασκευόπουλου».

Η Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της Εισαγγελίας, της Αστυνομίας, της Συνόδου Πρυτάνεων, ειδικοί στην εγκληματολογία, στα ναρκωτικά κ.α. κατέληξε ομόφωνα σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο πόρισμα, το οποίο τώρα θα αρχίσει να συζητείται στις Συγκλήτους και στις φοιτητές παρατάξεις ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις. Η ΝΔ, τρομαγμένη επειδή το πόρισμα αναδεικνύει τη συνθετότητα της παραβατικότητας και δεν προτείνει παντού και για όλα αστυνομία και καταστολή.

Ο κ. Μητσοτάκης είδε «συμμορίες» στα ελληνικά Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι θα ήταν «τρομοκρατημένη» ως μητέρα αν το παιδί της πήγαινε σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, ενώ ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε συλλήβδην τα πανεπιστήμια «άσυλο εγκληματιών». Και σαν το κερασάκι, άλλος ένας τομεάρχης, ο κ. Καράογλου, εξέφρασε ευθέως το δόγμα «νόμος και τάξη» και «άμεση επέμβαση» της αστυνομίας. «Εύγε στους εκπροσώπους της ΝΔ για την τεράστια εμπιστοσύνη που δείχνουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και για την εντυπωσιακή άγνοια της πραγματικότητας», σχολίασε το υπουργείο Παιδείας ενώ ανακοίνωση εξέδωσε την Πέμπτη και ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Η αστυνομοκρατία, όμως, που προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης δεν αποτελεί λύση για το ζήτημα της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια, παρά μόνο εκφράζει τις ιδεοληψίες της ΝΔ για το ζήτημα. Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία και άνοιξε τον σχετικό, αναγκαίο διάλογο στην εκπαιδευτική κοινότητα,  στον οποίο έχουν συμμετάσχει οι πρυτάνεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Η παραβατικότητα στον χώρο των πανεπιστημίων είναι  ένα εξαιρετικά σύνθετο και χρόνιο ζήτημα,  και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουν οι προτάσεις της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: