14.9.18

Τα «χώνει» στην έκθεση Συνολάκη ο Φάμελος...


Καυστικός ήταν ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, για την έκθεση Συνολάκη σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, σχολιάζοντας πως...
η συγκεκριμένη έκθεση «ανατέθηκε από κόμμα και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό σημαίνει πολλά».

Μιλώντας στην Τηλεόραση της Βουλής, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως: «η έκθεση Συνολάκη αναφέρεται σε μοντέλα προσομοίωσης ξένων πανεπιστημίων που είναι καλά ως προς την εκπαίδευση των υπηρεσιών, αλλά απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα» ενώ «σε κάθε περίπτωση η έκθεση αυτή πρέπει (και έπρεπε) να κατατεθεί και αξιολογηθεί αρμοδίως, διότι αλλιώς θα αποδειχθεί ότι πρόκειται απλώς για ένα πολιτικό χαρτί στα χέρια της αντιπολίτευσης, μιας και πρόκειται για έκθεση που ζήτησε ο ίδιος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και παρουσιάστηκε εχθές σε στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος».

«Η πολιτεία θα αξιολογήσει όλες τις προσπάθειες προσέγγισης και εκτίμησης της τραγωδίας στο Μάτι, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών διεθνών ερευνών που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός» επεσήμανε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κληθείς να σχολιάσει την συγκεκριμένη έκθεση, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η συγκεκριμένη έκθεση «ανατέθηκε από κόμμα και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό σημαίνει πολλά».

Σχετικά με την κλήτευση τραπεζικών στελεχών και εκπροσώπων κομμάτων από τους οικονομικούς εισαγγελείς, στο πλαίσιο της διερεύνησης των επισφαλών δανειοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων μέχρι το 2012, σχολίασε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «αποτελεί ένα μελανό σημείο στην πολιτική ιστορία του τόπου, με πολύ σημαντικές παραβιάσεις των τραπεζικών κανόνων. Συνεπώς, η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει σύντομα να ολοκληρώσει την έρευνα και να καταλήξει, διότι πρόκειται για την αξιοπιστία της ίδιας της πολιτικής στη χώρα και οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν τι ακριβώς συνέβη».

Επίσης, επεσήμανε το γεγονός ότι όλα όσα συζητήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ ήταν ανοικτά και δημόσια, ως όφειλαν. «Σε αντίθεση με το παρελθόν, όχι μόνο συγκροτήθηκε η συγκεκριμένη Επιτροπή, αλλά συνεδρίαζε σε ζωντανή μετάδοση, ώστε ο κάθε πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση και ενημέρωση για όλα όσα κατατέθηκαν εκεί», είπε ο αν. ΥΠΕΝ, προσθέτοντας ότι η κατάθεση του πορίσματος τον περασμένο Φεβρουάριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου περιέχει όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν στους φακέλους των δανείων, με εντοπισμό των παραβάσεων της νομοθεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: