26.9.18

«Ο Μητσοτάκης είναι λινάτσα»...

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγόρησε ευθέως για την ανεξαρτητοποίηση («αποστασία» την χαρακτήρισε) του βουλευτή Θεσσαλονίκης Φωκά ο ...
Βασίλης Λεβέντης!

Σε συνέντευξή του στον «Θέμα fm 104,6», ο Πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» προέβλεψε ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν έρθει στην Βουλή για κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών (σε συνεννόηση Τσίπρα-Καμμένου), και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Μητσοτάκης, άσχετα με το τι λέει τώρα, αν είναι κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα κυρώσει την συμφωνία. «Το βράδυ των εκλογών, θα πάει στην αμερικανική πρεσβεία και σαν... λινάτσα θα πει την κυρώνω!» Πάντως, λίγο αργότερα... ανακάλεσε την «λινάτσα» και περιορίσθηκε στο... «θα κάτσει σούζα»!

Ο ίδιος, είπε, ότι στην επόμενη Βουλή («αν θα είμαι με 4-5%») θα ακυρώσει την συμφωνία, ερωτηθείς όμως για το «πώς» αρκέσθηκε να σημειώσει «τουλάχιστον θα δώσω μάχη...»
Στόχος του Μητσοτάκη, κατά τον κ. Λεβέντη, με την «αποστασία Φωκά», είναι να «εξαφανίσει την Ένωση Κεντρώων, ώστε να μην μπούμε στην Βουλή, επειδή του έχουν πει ότι πιθανότητες να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, είναι η επόμενη Βουλή να είναι πεντακομματική. Αλλιώς, οι προοπτικές αυτέ μηδενίζονται...»

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «ναι, αλλά βουλευτές σας έχουν ήδη πάει τόσο στο ΚΙΝΑΛ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ...», ο κ. Λεβέντης παραδέχθηκε ότι έτσι είναι, αλλά έσπευσε να προβλέψει ότι «γι’ αυτή τους την ενέργεια, ο λαός θα τους τιμωρήσει όλους, εμείς δεν θα διαλυθούμε, θα είμαστε στην επόμενη Βουλή...»

«Περιγράφοντας» τον ανεξαρτητοποιηθέντα, πλέον, πρώην βουλευτή του κ. Φωκά, θύμισε ότι εξελέγη (όπως και οι άλλοι που «έφυγαν» με λίστα), άρα όφειλαν να παραδώσουν την έδρα τους, και «προειδοποίησε» αυτόν τον πολιτικό αρχηγό που «θα πάρει τον Φωκά...», ότι είναι αυτός που φώναζε... « να καεί, να καεί το...μπίπ η Βουλή!» 

Δεν εξήγησε πως με τέτοιες... προδιαγραφές τον περιέλαβε και ο ίδιος στις λίστες της «Ένωσης Κεντρώων», αρκέσθηκε να πει ότι « ενώ το 2015 μπορούσα να βάλω στις λίστες γνωστά ονόματα παλιών κεντρώων με δημοκρατικές περγαμηνές, που δεν θα τους αμφισβητούσε κανείς και θα μου έμεναν πιστοί μέχρι τέλους, θεώρησα ότι έπρεπε να φέρω φρέσκα πρόσωπα»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: