27.9.18

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά...

Μεγάλη πυρκαγιά και στον Άραξο...

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες αλλά και τον πολύ δυνατό αέρα, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις έξω από το χωριό Ζόλα στη Κεφαλονιά.

Μέχρι τις...
11.00 το βράδυ δεν είχε καταστεί αναγκαίο να εκκενωθεί το χωριό, ωστόσο οι περισσότεροι κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στη πλατεία του, όπου βρίσκονται δύο λεωφορεία, σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

«Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους απόφασεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Στο σημείο φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.

«Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι , πολλές γνώμες.. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά , δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα . Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά», δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Στο μεταξύ, νέα πυρκαγιά ξεσπασε πριν λίγη ώρα στο χωριό Βλαχάτα στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ.

Το χωριό Βλαχάτα βρίσκεται στη άλλη άκρη της Κεφαλονιάς σε σχέση με το χωριό Ζόλα.

Πορεία προς τον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους των Δυμαίων έχει πάρει το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε περιοχή της λίμνης Προκόπου κοντά στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικης, οι οποίες έσπευσαν από την Πάτρα, τη Βιομηχανική Περιοχή καθώς και τα Λεχαινά Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: