20.9.18

Φαντάσματα του παρελθόντος...

Μια πανομοιότυπη φράση που χρησιμοποίησαν κατά τις εξαγγελίες τους στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά δείχνει μια...
εγκληματική παλινόρθωση της καταστροφικής νοοτροπίας, που έριξε τη χώρα στο γκρεμό. Αμφότεροι εξήγγειλαν "fast track" διαδικασίες για το "ξεμπλοκάρισμα" των επενδύσεων, κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!

Η αναφορά ξυπνά τις μνήμες από τα θεσμικά, οικονομικά και ηθικά εγκλήματα που έγιναν με πρόσχημα τις καθυστέρησεις των έργων του 2004 και αποτέλεσαν τη βάση της οικονομικής καταστροφής της χώρας.

Σε μια φυσιολογική χώρα οι διαδικασίες πρέπει αυτονόητα να είναι γρήγορες αλλά το σκεπτικό του "fast track" που μνημονεύουν είναι η παράκαμψη κάθε κανονικότητας στις διαδικασίες, μια πρακτική που ρήμαξε τα δημόσια οικονομικά και γέννησε διαφθορά αφού όλο το πρότζεκτ των ολυμπιακών αγώνων παραμένει ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Οι δύο ομιλίες μοιάζουν να έχουν εκφωνηθεί 20 ή 30 χρόνια πριν με τους δύο αρχηγούς να επαγγέλονται, όπως οι πολιτικοί τους πρόγονοι, τη "συντριβή της γραφειοκρατίας" και την "ψηφιοποίηση" των αδειοδοτήσεων, η οποία ωστόσο εφαρμόζεται ήδη από την παρούσα κυβέρνηση και επιπελόν δεν είναι δα και κανένα κατόρθωμα εν έτει 2018. Μοιάζει ωστόσο με τέτοιο επειδή σε 40 χρόνια μεταπολίτευσης τα κόμματα εξουσίας δεν κατάφεραν να καταργήσουν ούτε το "πιστοποιητικό γέννησης"...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: