4.9.18

Πρωτάθλημα ενάντια στη… λιτότητα...

Αποτέλεσμα εικόνας για www.superleaguegreece.netΠρωτάθλημα για δύο, την ΕΡΤ και τη Nova, είναι αυτό που ξεκίνησε. Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα των τελευταίων ετών, φτάνοντας τα 49 εκατ. ευρώ. Η Nova διαθέτει 31 εκατ. ευρώ για τα...
δικαιώματα εννέα ομάδων και η ΕΡΤ 18 εκατ. ευρώ για τις υπόλοιπες επτά ομάδες και μία χορηγία προς τη SuperLeague. Στο ποσό αυτό που θα δαπανήσει η ΕΡΤ για τα δικαιώματα δεν περιλαμβάνεται το κόστος παραγωγής – μετάδοσης των αγώνων, το οποίο με απόφαση της SuperLeague θα αναλάβει η Nova.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η SL που αποφάσισε ότι η παραγωγή μετάδοσης των αγώνων δεν θα είναι εξωτερική αλλά εσωτερική. Το κόστος θα καλυφθεί από την ΕΡΤ, σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης των επτά ομάδων (Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία).

Εποχή προ Μνημονίου για το πρωτάθλημα της SL

Σε επίπεδα προ Μνημονίου ανήλθε το συνολικό κόστος του πρωταθλήματος (49 εκατ. ευρώ) με την επαναφορά της ΕΡΤ στο πεδίο. Το κόστος των δικαιωμάτων ξεκίνησε τη σεζόν 1999-2000 με το ποσό των 11,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο και ύστερα από την είσοδο στην αγορά της Alpha Digital Synthesis (εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης του Alpha) εκτινάχθηκε στα 59,8 εκατ. ευρώ. Το εγχείρημα της ταυτόχρονης μετάδοσης των αγώνων από δύο πλατφόρμες δεν άντεξε ούτε έναν χρόνο.

Μετά την κατάρρευση της ADS, στο παιχνίδι μπήκε η ΕΡΤ από τη σεζόν 2003-2004, με το συνολικό κόστος, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών της Nova, στα 26 εκατ. ευρώ. Τη σεζόν 2008-2009 το κόστος του πρωταθλήματος ανέβηκε στα 35,2 εκατ. ευρώ και με τη συμφωνία της κεντρικής διαχείρισης 14 ομάδων από τη Nova και τον ΣΚΑΪ στα 55 εκατ. ευρώ, με την ΕΡΤ να διατηρεί τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και της Ξάνθης. Η τελευταία συμφωνία κεντρικής διαχείρισης ήταν της SuperLeague με τη Nova, ύψους 81 εκατ. ευρώ, για δύο σεζόν (2017-2018 και 2018-2019).

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: