28.9.18

Χωρίς τις περικοπές στις συντάξεις το προσχέδιο του προϋπολογισμού...


Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος από την Νέα Υόρκη μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνιζε πως πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι...
στις 15 Οκτώβρη να καταθέσει το σχέδιο προϋπολογισμού που δεν θα περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων, αλλά και τα αντίμετρα. Θα περιλαμβάνονται τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο δημοσιονομικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, διότι, όπως τόνισε, υπάρχει μια σύγκλιση σημαντική το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και στην Κομισιόν.

Η ιδια πηγή, επιβεβαίωνοντας το ρεπορτάζ του Νewpost.gr, επεσήμανε πως στο προσχέδιο του προϋπολογισμου, θα καταγράφει αυτή η πρόθεση της ελληνικής πλευράς και βεβαίως θα αποτυπωθεί η εκτίμηση για τη δημιουργία αυτού του δημοσιονομικού χώρου σε ό,τι αφορά την υλοποιηση των μετρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, πάντα με την υποχρέωση να επιτευχεί ο στόχος του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η ανώτατη κυβερνητική πηγή σημείωνε πως το κρίσιμο δεν είναι το σχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά το κρίσιμο είναι η διεργασία που θα γίνει στην Κομισιόν, οι απαντήσεις που θα λάβει η Ελλάδα και η οριστική απόφαση που θα αφορά την καταθέση του κανονικού σχεδίου του προϋπολογισμού το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αντώνης Αντζολέτος, newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: