30.9.18

Δύτες και ΕΜΑΚ ψάχνουν τους τέσσερις αγνοουμενους...

Στα «νύχια» του κυκλώνα Ζορμπά εξακολουθεί να βρίσκεται η Εύβοια, έχοντας προκαλέσει σαρωτικές πλημμύρες και καταστροφές, ενώ στο Μαντούδι αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ενώ ένας ακόμη αγνοείται στον...

Αλμυρό Βόλου.

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, καθώς και έναν 27χρονο.

Μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι έχουν βρεθεί προσωπικά τους αντικείμενα, αλλά όχι τα πεθερικά του.

«Χτες το βράδυ γύρω στις 21.30 τα πεθερικά μου ξεκίνησαν να πάνε με το αμάξι τους στη μητέρα της πεθεράς μου. Από χτες το βράδυ αγνοείται η τύχη τους. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που έχουν ξεχειλίσει τα πάντα, εδώ . Το αμάξι τους βρέθηκε και τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά τα πεθερικά μου , δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα . Είναι πολύ δύσκολες οι ώρες για όλους μας», ανέφερε ο γαμπρός του ζευγαριού.

Την ίδια στιγμή η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται για δύο ώρες περίπου παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα υπήρξε μια ύφεση που δεν κράτησε παραπάνω από 1 ώρα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από την κεντρική προς την Βόρεια Εύβοια ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα καλύπτουν μέχρι αυτή την ώρα με ισχυρή βροχόπτωση όλη τη Βόρεια Εύβοια.

Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για αύριο Δευτέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή τους.

Με την ίδια ένταση πέφτει η βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας αλλά ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν ξεπεράσει τις 80 για αντλήσεις υδάτων.


Οι ισχυρές βροχοπτώσεις όμως έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του νόμου της Φθιώτιδας με συνέπεια δεκάδες στρέμματα ακόμη και στο κέντρο του νομού να φουσκώνουν συνεχώς και σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο ακόμα και στην περιοχή της Λαμίας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο "αν οι βροχοπτώσεις συνεχίσουν με την ίδια ένταση όλη τη νύχτα και μέχρι αύριο το πρωί, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα καθώς τα μηνύματα που υπάρχουν από όλο το νομό είναι ότι τα ρέματα βρίσκονται σε οριακό επίπεδο. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται στο πόδι και ελέγχουν την κατάσταση για να παρέμβουμε όπου είναι δυνατόν".

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Βοιωτίας οι οποίες παρατηρούν συνεχώς τους χειμάρρους να φουσκώνουν ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί .

Αγωνία και για 73χρονο κτηνοτρόφο στο Βόλο

Συναγερμός έχει σημάνει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Αλμυρό Μαγνησίας για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μαζί με βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν.

Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου καθώς και πάνω από αυτό.

Προβλήματα και στη Μαγνησία - Σαρώνει τις Σποράδες ο κυκλώνας

Στη δίνη του κυκλώνα «Ζορμπά» βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Μαγνησία, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, η οποία δέχτηκε το ισχυρότερο “χτύπημα” της κακοκαιρίας.

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο από την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους είναι αυτές του Τρούλου, της Αγ. Παρασκευής και των Κουκουναριών.

Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, συνεδρίασε στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, με όλες τις υπηρεσίες (Πυροσβεστικό κλιμάκιο, Αστυνομικό τμήμα, Λιμεναρχείο) να δίνουν το «παρών», για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων λόγω ισχυρής κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί της Σκιάθου.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: