1.9.18

Ένα μπλακ άουτ που «θάφτηκε»...


Με αφορμή το μπλακ άουτ της Ύδρας και την αντιπολιτευτική υστερία πολιτικών και χορηγούμενων δημοσιογράφων που ζητούσαν από το κεφάλι της...
Δούρου έως εδώ και τώρα εκλογές, φίλος μου θύμισε ένα παρόμοιο περιστατικό που ταλαιπώρησε προ πενταετίας ένα από τα πλέον εμβληματικά νησιά της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ήταν δεκαπενταύγουστος του 2013 όταν η Σαντορίνη που όπως μας έλεγαν οι τότε κυβερνώντες έχει βουλιάξει από τουρίστες στην πραγματικότητα βυθιζόταν στο σκοτάδι λόγω έκρηξης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στο Μονόλιθο. Τρεις μέρες είχε μείνει το νησί στο σκοτάδι καταμεσής του Αυγούστου και οι κάτοικοι έψαχναν απεγνωσμένα όχι απλά κάποιον από την τότε κυβέρνηση να βρουν λύση στο πρόβλημά τους αλλά κυνηγούσαν με το τουφέκι ακόμα και αυτά τα ΜΜΕ που έδειχναν να αγνοούν επιδεικτικά το πρόβλημα εκείνων των ημερών σε αντίθεση βέβαια με την περίπτωση της Ύδρας.

Στα κάγκελα είχαν ανέβει τότε κάτοικοι και επιχειρηματίες της Σαντορίνης για το πλήγμα που δεχόταν το νησί τους, το κομβικό μάλιστα διάστημα του δεκαπενταύγουστου, με την τότε κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ να σιωπούν μη τυχόν και αμαυρώσουν τα απανωτά success stories που η χώρα βίωνε υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά. Ούτε κραυγές, ούτε κατάρες, ούτε καταστροφή, ούτε ρεζίλια και ντροπές στα μάτια των ξένων, ούτε καρατομήσεις, ούτε τίποτα τότε για τη Σαντορίνη που καμία σχέση δεν είχε με την πρόσφατη αντιμετώπιση της Ύδρας. Βλέπεις άλλο να σου σκάει μπλακ άουτ επί Σαμαρά στην καρδιά των Κυκλάδων και άλλο επί Τσίπρα στον Αργοσαρωνικό. Άλλο να υποβαθμίζεις μια είδηση και άλλο να γιγαντώνεις ένα πρόβλημα παρά τη σοβαρότητα αλλά και την ομοιότητα των δύο περιπτώσεων. Άλλο να δίνει τηλεφωνικές συνεντεύξεις των 30 δευτερολέπτων ο δήμαρχος της Σαντορίνης και άλλο να βγαίνει η μισή Ν.Δ. στα κανάλια ζητώντας εκλογές για το “μαύρο” στην Ύδρα. Γελοιότητες και γραφικότητες που δεν θα άξιζε κανείς να ασχοληθεί μαζί τους αν δεν αποτύπωναν τη βαθύτατη εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών συμφερόντων από τους “βαρώνους” της τηλεοπτικής κυρίως ενημέρωσης που είτε εξαφανίζουν είτε διογκώνουν γεγονότα και καταστάσεις κατά το πολιτικό δοκούν.

Ψιλά γράμματα θα πει κανείς το τι έπαιζε το τάδε και το δείνα κανάλι το 2013 και το 2018 για τα μπλακ άουτ της Σαντορίνης και της Ύδρας. Μόνο που κάτι τέτοια ψιλά γράμματα όπως και κάτι “παραμυθάκια” είναι που βομβαρδίζουν ανεξέλεγκτα μεσημέρι βράδυ χιλιάδες νοικοκυριά διαμορφώνοντας πεποιθήσεις και απόψεις.

Πέτρος Κατσακος (Η ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: