16.9.18

«Δεν ξεχνιέται όποιος πεθαίνει, πεθαίνει όποιος ξεχνά»...


Χιλιάδες κόσμου, κυρίως νέοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα και πλημμύρισαν τη Δραπετσώνα τιμώντας τη μνήμη του αντιφασίστα μουσικού που πριν από πέντε χρόνια δολοφονήθηκε από τον Γ. Ρουπακιά σε μια...
συντεταγμένη και οργανωμένη επίθεση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, όπως έχει πλέον αποδειχθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

«Ο αγώνας είναι κοινός ενάντια στον εχθρό» δήλωσε στην «Εφ.Συν.» η Μάγδα Φύσσα, η μάνα-σύμβολο στη δίκη εναντίον των ναζί που δίνει το «παρών» σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου γιατί, όπως λέει, «θέλω να με βλέπουν μπροστά τους, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω τον Παύλο, αλλά είναι και χρέος μου απέναντι στην κοινωνία».


Μάγδα Φύσσα | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τη συναυλία στον νέο χώρο των Λιπασμάτων άνοιξε ο Δ. Πουλικάκος λίγο μετά τις 22:30 για «τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από ένα κτήνος...», όπως είπε, ανεβαίνοντας στη σκηνή μαζί με τον Ν. Σπυρόπουλο και ακολούθησαν οι Kollektiva, Μεθυσμένα Ξωτικά, Rationalistas, Bad Movies κ.ά.

Συναυλία για τον Παύλο Φύσσα
Συναυλία για τον Παύλο Φύσσα Ο Δ. Πουλικάκος στη σκηνή | Εφ.Συν. / Ιωάννα Σωτήρχου

«Δεν ξεχνιέται όποιος πεθαίνει, πεθαίνει όποιος ξεχνά», ακούστηκε από μικροφώνου, με το πλήθος να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Ο Παύλος ζει, όχι μόνο στους δρόμους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, αλλά κυρίως στις δικαστικές αίθουσες, εκεί που έσυρε τους δολοφόνους του σημαίνοντας την αρχή του τέλους για τη ναζιστική οργάνωση.

* Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου θα στηρίξουν την κεντρική αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από το μνημείο του Φύσσα στο Κερατσίνι, αλλά φέτος θα κατευθυνθεί προς τα γραφεία των δολοφόνων στον Πειραιά.

Επιμέλεια κειμένου: Γιώτα Τέσση

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: