27.9.18

Ούτε μία συγγνώμη για τα fake news...

...στην έρευνα για το Μάτι...

Άντα Ψαρρά

Με χθεσινή δήλωσή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, αναφέρει:

Αναφορικά με όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με "παρεμβάσεις" στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:

Η έρευνα για την...
πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Απ' την πρώτη στιγμή η κ. εισαγγελέας στάθηκε όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της εισαγγελέως του Α.Π. καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς»

Καμιά συγγνώμη

Μετά από αυτή την εξαιρετικά και ανεξήγητα καθυστερημένη δήλωση Ζαγοραίου και αφού προηγήθηκαν οι διευκρινίσεις που αναγκάστηκε να δώσει η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, αντί όλοι να πουν, έστω για μία φορά, «συγγνώμη, κάναμε λάθος», η ανακοίνωση του κ. Ζαγοραίου σχολιάζεται τώρα σε αρκετά υποτιμητικό τόνο: «Παρεξήγηση λέει τώρα και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για όσα γράφτηκαν “στο σύνολο του Τύπου” (;) κι ενώ η ένταση στην Εισαγγελία ήταν εμφανής τις προηγούμενες μέρες, ξαφνικά...». Ούτε το σύνολο του Τύπου, ούτε ξαφνικά, ούτε η ένταση, ούτε τίποτα από όλα αυτά όμως δεν ισχύει. Το μόνο που ισχύει είναι ότι κάποιοι αναζητούν, με ωμές παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων, πολιτικά οφέλη.

Τρεις ημέρες κράτησε η σκόπιμη παραπληροφόρηση για τη δήθεν καθυστέρηση στις εισαγγελικές έρευνες που θα προέκυπτε λόγω της εντολής να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για το Μάτι και το πόρισμα του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου.

Εξωφρενικές κατηγορίες

Οι διαρροές και τα σενάρια έκαναν λόγο μέχρι και για εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τον κ. Ζαγοραίο να διακόψει την προανάκριση έως ότου παραλάβει το πόρισμα από τη ΓΕΔΔ! Ολα αυτά κατέρρευσαν φυσικά μετά και τις διευκρινίσεις που αναγκάστηκε να δώσει η Ξένη Δημητρίου, ώστε να καθησυχάσει πρωτίστως τους συγγενείς των θυμάτων που γίνονται συνεχώς και για δεύτερη φορά θύματα παραπληροφόρησης.

Επί τρεις ημέρες κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα άφηναν δηλητηριώδη βέλη όχι μόνο για την κυβέρνηση, που στο κάτω κάτω έχουν κάθε δικαίωμα ως αντιπολίτευση, αλλά και για ανώτατους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και του ανεξάρτητου ελεγκτικού φορέα.

Αν όμως το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, όπως και το ενδιαφέρον στελεχών της Ν.Δ. αλλά και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και του Ποταμιού (και ειδικά εκείνων που επισκέφτηκαν τουλάχιστον «άγαρμπα» τον εισαγγελέα κ. Ζαγοραίο) ήταν γνήσιο, τότε θα ζητούσαν να μάθουν το γιατί κι ενώ οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους εδώ και μήνες το πόρισμα της ΓΕΔΔ για τη Μάνδρα δεν έχουν ασκηθεί ακόμα διώξεις. Προφανώς οι υποθέσεις είναι πολλές και όλες οι εισαγγελίες έχουν ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνικό εξοπλισμό.

Το βέβαιο είναι -κι εδώ όλοι μπορούν να συμφωνήσουν- ότι οι υποθέσεις που έχουν αφήσει πίσω τους θύματα θα πρέπει να προηγούνται και να διεκπεραιώνονται το ταχύτερο δυνατό.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: