16.9.18

Kαλύτερα μουγγός...

Όταν επί εννέα χρόνια οι συμπολίτες σου σε βλέπουν από σούβλα σε σούβλα κι από ψησταριά σε ψησταριά και αποφασίζεις να σπάσεις τη σιωπή σου για να...
κάνεις δήλωση υπέρ του Κούλη, τότε… χίλιες φορές καλύτερα να μείνεις μουγγός.

Με την εξαίρεση του «ναι» στο δημοψήφισμα, είχε να μιλήσει εννέα χρόνια – από τότε που άρχισε η μεγάλη περιπέτεια της χώρας και η χρεοκοπία της. Δεν εξήγησε ποτέ τι έγινε, πώς του ξέφυγαν τόσο τα νούμερα, πώς έσκασε στα χέρια του η φούσκα της ισχυρής Ελλάδας.

Θα πείτε, καλύτερα να μη μιλάς καθόλου παρά να παρεμβαίνεις κάθε τόσο με υψωμένο το δάχτυλο σαν τον άλλο καταστροφέα, τον πρώτο και μεγαλύτερο, τον Κώστα Σημίτη. Όταν όμως επί εννέα χρόνια οι συμπολίτες σου σε βλέπουν από σούβλα σε σούβλα κι από ψησταριά σε ψησταριά και αποφασίζεις να σπάσεις τη σιωπή σου για να κάνεις δήλωση υπέρ του Κούλη, τότε… χίλιες φορές καλύτερα να μείνεις μουγγός.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, άρχισε χθες το βράδυ να χειροκροτάει λυσσασμένα όταν ο Μητσοτάκης φώναζε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Σκοπίων. Εκείνος που καθόρισε την εθνική γραμμή στο Βουκουρέστι χειροκροτούσε εκείνον που πάει κόντρα στην εθνική γραμμή για μία χούφτα εθνικιστικές ψήφους!

Εκείνος που πήγε το κόμμα του στο μεσαίο χώρο και πήρε 45% χειροκροτάει τον διάδοχο που έχει κάνει την άλλοτε καταμανλική ΝΔ παραμάγαζο ακροδεξιών, εθνικιστών και νεοφιλελεύθερων.

Είναι σίγουρο ότι κάτι έχει πάθει ο Καραμανλής. Από τον γεμάτο πυγμή ηγέτη της πρώτης περιόδου που θα επανίδρυε το κράτος, θα τα έβαζε με τους νταβατζήδες και θα γκρέμιζε τους νταβατζήδες μετατράπηκε σε απολογούμενο συνεντευξιαζόμενο του Πρετεντέρη, λίγο πριν από τις εκλογές του 2009 και τη συντριπτική του ήττα.

Μια και πολλά έχουν ακουστεί για απαγωγές, απειλές εναντίον της ζωής τους κλπ τότε με την ελληνορωσική συνεργασία για τους αγωγούς, ένα μοιάζει το πιο πιθανό: Ότι τον απήγαγε η CIA και μας έφερε σωσία του από την Αστόρια, να παραγγέλνει τρία κιλά παϊδάκια, τζατζίκι, χωριάτικη και κρασί από το βαρέλι...

Νίκος Μωραίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: