24.9.18

Tο μέγεθος της ανοησίας που έχουν οι χειροπέδες...

Σε αυτό το πρωτοσέλιδο δεν εκφράζεται μόνο το αντιδημοκρατικό μέγεθος που έχει η ποινικοποίηση των αδικημάτων Τύπου με την «παραμικρή» μήνυση και την απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία που...
βάζει (άψε, σβήσε) χειροπέδες σε δημοσιογράφους και εκδότες. 

Εκφράζεται η τεράστια ανοησία που εμπεριέχεται σε αυτή τη διαδικασία. Ο Φιλελεύθερος σήμερα κυκλοφορεί με συρματοπλέγματα στην
πρώτη του σελίδα, παλαμικό αποτύπωμα, φωνές για το «αυταρχικό καθεστώς που καταρρέει και απειλεί» και αναφορές για την «αυθόρμητη αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών». Έστω και αν από την αντίπερα όχθη θεωρήσουν υπερβολική τη συγκεκριμένη προβολή του θέματος, σημασία έχει ότι στην εφημερίδα δόθηκε το δικαίωμα να καταγγείλει (ή να αξιοποιήσει) με αυτόν τον τρόπο τη δίωξη εναντίον της.

Στο εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο εμφανίζονται πάνω από εβδομήντα ονόματα δημοσιογράφων, λογοτεχνών, πολιτικών, επιστημόνων κ.λπ. που «γράφουν και μιλούν», όπως αναφέρεται, για το θέμα. Ονόματα ενός ευρύτατου πολιτικού φάσματος: από τη Λιάνα Κανέλλη ώς τον Χρήστο Χωμενίδη και από τον Μίκη Θεοδωράκη έως τον Θάνο Πλεύρη!

Οι χειροπέδες, τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι κρατήσεις δημοσιογράφων ή εκδοτών, πέρα από τη θλιβερή εικόνα που δημιουργούν (πριν από οποιαδήποτε καταδίκη) τους επιτρέπει να αντιδρούν όπως ο Φ. και να γράφουν για εκείνους που «δεν βρίσκονται στην Ευρώπη των δημοκρατικών αξιών, αλλά στη Βενεζουέλα του Μαδούρο ή στη Ρωσία του Πούτιν και την Τουρκία του Ερντογάν».

Χώρια που οι χειροπέδες στα χέρια ενός εκδότη –ακόμα και για χρέη προς το δημόσιο – είναι ό,τι πρέπει για να τις επιδεικνύει αγωνιστικά μπροστά στις κάμερες, όπως έκανε ο Γιώργος Κουρής καταγγέλλοντας με ηρωικό τρόπο τη δίωξη εναντίον του, φυσικά προ-ΣΥΡΙΖΑ.



Ποιος να πρόσεχε εκείνη την ώρα ότι η δίωξη ασκήθηκε για χρέη προς το δημόσιο; Η δύναμη της εικόνας έδειχνε ότι διώκεται ένας εκδότης και εμποδίζεται η ελευθερία του να γράφει και να εκφράζεται. «Η τελευταία αθλιότητα της συμμορίας των δοσίλογων» ανέφερε το πρωτοσέλιδο της Αυριανής, ενώ ο ίδιος ο εκδότης δήλωνε: «Με έπιασαν οι δοσίλογοι, θα λογοδοτήσουν μετά τις εκλογές».

Ήξερε καλά από αυτά, ο αείμνηστος.



ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η αντίδραση του Φιλελεύθερου (έστω και εκκωφαντική) μπορεί κάτι να προσφέρει και στην ουσία, πέρα από τους τύπους. Δηλαδή, να κάνει τους επόμενους που θα αποφασίσουν δίωξη με αυτόφωρη διαδικασία, να σκεφθούν δυο και τρεις φορές πριν προχωρήσουν. Το σίγουρο είναι ότι η εφημερίδα βγαίνει κερδισμένη από τη διάσταση που πήρε η μάχη...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: