29.10.18

Υπό κατάληψη 45 σχολεία στην Κρήτη...

Δυναμικά συνεχίζουν τις καταλήψεις των σχολείων οι μαθητές όλης της Κρήτης ενώ σήμερα πραγματοποιούν και πορείες διαμαρτυρίας σε Ηράκλειο και Χανιά.

Σύμφωνα με τα...
στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, υπό κατάληψη τελούν σχολεία στους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου και Χανίων.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζοντας, όπως αναφέρει σχετικό ψήφισμα, την αντίθεση τους στις αλλαγές στην εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, ζητούν τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της λειτουργίας των Επαγγελματικών Λυκείων. 

Αναλυτικά τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Στο νομό Ηρακλείου: 24 συνολικά σχολεία τελούν υπό κατάληψη και συγκεκριμένα τα λύκεια: 2ο, 4ο, 7ο, 8ο και 10ο Ηρακλείου, το 2ο ΕΠΑΛ καθώς και στις περιοχές Άγιο Μύρωνα, Ασημίου, Αγίας Βαρβάρας, Επισκοπής και Χάρακα.

Παράλληλα υπό κατάληψη τελούν και τα γυμνάσια: 5ο, 9ο και 10ο Ηρακλείου, το Καλλιτεχνικό αλλά και τα γυμνάσια στις περιοχές: Αγίου Μύρωνα, Αγίας Βαρβάρας, Βιάνου, Επισκοπής, Καστελίου, Πόμπιας, Τυμπακίου και Χάρακα.

Στο νομό Λασιθίου: 6 σχολεία τελούν υπό κατάληψη και συγκεκριμένα το γυμνάσιο των Τζερμιάδω, το γενικό λύκειο των Τζερμιάδω και τα 4 ΕΠΑΛ του νομού.

Στο νομό Χανίων: 15 σχολεία τελούν υπό κατάληψη και συγκεκριμένα: τέσσερα λύκεια, τα πέντε ΕΠΑΛ και έξι γυμνάσια του νομού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: