18.10.18

Πούτιν: Οι τζιχαντιστές κρατούν 700 ομήρους στη Συρία...

...μεταξύ αυτών Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κρατούν περίπου 700 ομήρους στη Συρία, μεταξύ των οποίων βρίσκονται Ευρωπαίοι και Αμερικανοί υπήκοοι. 

 Όπως υποστήριξε, τους...
απήγαγαν σε περιοχές που ελέγχονται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, κρατούν ομήρους μερικούς πολίτες και των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών. Όλοι σιωπούν, επικρατεί κάποια περίεργη σιωπή, σαν μην συμβαίνει τίποτα» δήλωσε στη συνεδρίαση της Λέσχης «Βαλντάϊ», απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων. 

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι τζιχαντιστές έχουν στείλει στις κυβερνήσεις των αιχμαλώτων τελεσίγραφο και απειλούν ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα σκοτώνουν 10 ανθρώπους την ημέρα. Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη ότι πριν από δύο ημέρες οι απαγωγείς έκαναν τις απειλές τους πράξη και εκτέλεσαν 10 ομήρους. 

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στα αιτήματα των τζιχαντιστών. Στρατιωτική και διπλωματική πηγή δήλωσε στο Ria Novosti ότι δυτικοευρωπαίοι πολίτες και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται όμηροι από το «Ισλαμικό Κράτος», στην περιοχή Χαντζίν στην επαρχία Ντείρ αλ Ζορ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του. Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή στις 13 Οκτωβρίου οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» επιτέθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων που βρίσκεται κοντά στην κατοικημένη περιοχή Ελ –Μπάχρα, όπου πήραν ως ομήρους 130 αραβικές οικογένειες.

Ανάμεσα στους ομήρους του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή αυτή βρίσκονται περισσότεροι από 750 άνθρωποι μεταξύ των οποίων πολίτες δυτικοευρωπαϊκών και άλλων χωρών, ανέφερε η πηγή του ρωσικού πρακτορείου. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ισλαμιστές ζητούν από τους κούρδους να απελευθερώσουν τους μαχητές του «ΙΚ» απαιτώντας ταυτόχρονα να τους παραχωρήσουν νέα εδάφη στις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη. Για να τους ασκήσουν πιέσεις ώστε να υποκύψουν στα αιτήματα τους καθημερινά εκτελούν κάποιους από τους αιχμαλώτους, πρόσθεσε. 

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: