13.10.18

Να κλείνουν στις 9 τα μαγαζιά των μεταναστών ...













προτείνει ο Σαλβίνι...

Στο στόχαστρο του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας μπήκαν αυτή τη φορά οι...
μετανάστες που διατηρούν μπακάλικα, τα οποία συνήθως μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ. Ο λόγος ότι για τον ακροδεξιό ηγέτη της Λέγκας είναι ότι αυτά τα «μικρά έθνικ μαγαζιά», όπως τα ονομάζει, αποτελούν «τόπο συνάντησης για εμπόριο ναρκωτικών και για ανθρώπους που δημιουργούν την κόλαση».

Ουσιαστικά αναφέρεται στα παντοπωλεία όπου μπορεί κανείς να βρει διάφορα προϊόντα απ' τον κόσμο.

Ο Σαλβίνι προτείνει λοιπόν να κλείνουν στις 9 όλα τα παντοπωλεία, που κυρίως ανήκουν σε μετανάστες απ' το Μπανγκλαντές και την Ινδία.

Ο ίδιος ωστόσο ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει στόχο συγκεκριμένα τους μετανάστες και ότι είναι ένας τρόπος «να περιοριστεί η παραβατικότητα κάποιων καταστημάτων».

Ο Μάουρο Μπουσόνι, γενικός γραμματέας της ένωσης εμπόρων Confesercenti, δήλωσε σχετικά: «Δεν μπορείς να δημιουργείς ένα νόμο που διαχωρίζει κάποιους επιχειρηματίες από άλλους». «Αυτοί που έχουν εμπορική δραστηριότητα έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις: το καθήκον να σέβονται τους κανόνες και το δικαίωμα να παραμένουν ανοιχτοί, ανεξάρτητα από το εάν η επιχείρηση διαχειρίζεται από κάποιο μετανάστη ή Ιταλό», σημείωσε.

Ο Κάρλο Ριέντσι, πρόεδρος της ένωσης καταναλωτών Codacons, επισήμανε ότι είναι άδικο να «γενικεύεις», σημειώνοντας ότι τα μαγαζιά που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ είναι απαραίτητα για όσους ψάχνουν να κάνουν αγορές της τελευταίας στιγμής. Ωστόσο, συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για καταστήματα που έχουν δημιουργήσει «διαταραχές» ή έχουν «υποβαθμίσει» ιστορικά κέντρα πόλεων.

Η πρόταση αυτή του Σαλβίνι έρχεται μετά από εκείνη του κυβερνητικού του εταίρου, Λουίτζι ντι Μάιο, για εισαγωγή μέτρων μέχρι το τέος του χρόνου με στόχο να περιοριστεί το εμπόριο τις Κυριακές με πρόσχημα τις οικογενειακές παραδόσεις.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: