18.10.18

«Θερμό» επεισόδιο με το Barbaros και τη φρεγάτα «Νικηφόρος»...


Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πριν από λίγο ότι σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στο τουρκικό ερευνητικό Barbaros και την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος», στη...
θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στην κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε τον κατάπλου του σκάφους «Barbaros Hayrettin Pasha», το οποίο διεξήγε έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε άκρως προκλητικό τόνο, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το σεισμογραφικό ερευνητικό σκάφος, διαμηνύει ότι βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι το τουρκικό σκάφος θα συνεχίσει τις έρευνές του.

Αυτούσια η τουρκική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Barbaros Hayreddin Pasa ξεκίνησε νέα σεισμική έρευνα το πρωί (18 Οκτωβρίου) στα Μεσογειακά μας παράλια στη Μεσόγειο Θάλασσα.

»Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ χθες είναι απολύτως ανυπόστατο βάσει του διεθνούς νόμου. Η επιμονή της Ελλάδας σε μη ρεαλιστικές κατηγορίες δεν θα καταλήξει σε κανένα άλλο κακό από το να ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα της περιοχής.

»Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις εξουσίες της ηπειρωτικής μας υφαλοκρηπίδας με βάση το διεθνές δίκαιο. Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε μακριά από τις συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή»...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: