21.10.18

Δύο ημέρες μόνο μετά την νομιμοποίηση...











...και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα μαριχουάνας στον Καναδά...


Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Independent, ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούν μαριχουάνα αναγκάστηκαν να...
καλέσουν την αστυνομία λόγω τους αριθμού των ανθρώπων που έσπευσαν να προμηθευτούν το ναρκωτικό σχηματίζοντας απέραντες ουρές, των καθυστερήσεων και των ελλείψεων που ήδη παρουσιάζονται.

Ο πρώην διοικητής της αστυνομίας του Τορόντο που ηγήθηκε της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομιμοποίηση της κάνναβης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC εξήγησε ότι η χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Το γνωρίζαμε ότι ορισμένα ήδη μπορεί να εξαντληθούν και ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στον εφοδιασμό. Όμως υπάρχει υποδομή και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο Καναδάς έγινε πριν από λίγες ημέρες η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Ουραγουάη, στην οποία η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης είναι νόμιμη. Όλοι οι Καναδοί δικαιούνται να έχουν πάνω τους έως 30 γραμμάρια και κάθε νοικοκυριό μπορεί να καλλιεργεί έως 4 δενδρύλλια.

Σύμφωνα με στατιστικέw, 5,4 εκατομμύρια Καναδοί θα αγοράσουν νόμιμα κάνναβη το 2018, περίπου το 15% του πληθυσμού ενώ η παραγωγή θα φτάσει στα 400 – 500 χιλιάδες κιλά τον χρόνο.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: