30.10.18

Μια στεναχώρια που έχει απόψε...

Συγκίνηση και συμπόνοια» προκαλεί το «δράμα» του Κώστα Σημίτη ο οποίος δήλωσε πως «στεναχωρήθηκε» για τις υποθέσεις δωροδοκίας και μαύρου χρήματος που αποκαλύπτονται διαρκώς για...
τους στενούς συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησής του. Αυτή ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού όταν ερωτήθηκε από το βουλευτή Γ. Αμυρά στους διαδρόμους της Βουλής για τη διαφθορά των ημερών του.

Στα σοβαρά πάντως, η επιχειρηματική και μιντιακή διαπλοκή που επί των κυβερνήσεών του γιγαντώθηκε και συνέβαλε στη διάλυση της χώρας, παρουσίαζε το Σημίτη με μυθικές διαστάσεις ως τον μεγάλο εκσυγχρονιστή που έπαιρνε ιστορικές αποφάσεις, καλλιεργώντας το αφήγημα της "ισχυρής Ελλάδας".

Ιστορικές αποδείχτηκαν τελικά οι ευθύνες του για την καταστροφή της χώρας ενώ ο μύθος της "ισχυρής Ελλάδας" χάθηκε στα συντρίμμια χρεοκοπίας αναδεικνύοντας ένα διεφθαρμένο κύκλο ανθρώπων που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια. Σήμερα ο "πανίσχυρος ηγέτης" μάλλον ως ένας αφελής που δεν είχε ιδέα για όσα συνέβαιναν στην αυλή του.

Αποκορύφωμα του πολιτικού κυνισμού είναι η τραγική φιγούρα ενός πρώην Πρωθυπουργού, που περιφέρεται ως «εξαπατημένος» και δηλώνει ότι «στεναχωριέται» για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του μπαινοβγαίνει στον Κορυδαλλό. Όσο και αν επιχειρεί να υπεκφύγει με ελαφρότητα είναι αναπόδραστη η ανάγκη να αναλάβει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη διαφθορά που ενδημούσε στις κυβερνήσεις του...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: