18.10.18

Τα απόρρητα κονδύλια...

Πολύς λόγος έγινε, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, για τα περίφημα «μυστικά κονδύλια» των υπουργείων με αφορμή τη μετωπική σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με το Νίκο Κοτζιά.

Τα...
κονδύλια αυτά κατανέμονται σε συγκεκριμένα υπουργεία, δηλαδή τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών αλλά και το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Ενδεικτικά από τον προϋπολογισμό του 2017 για το τρέχον οικονομικό έτος, οι απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ (κωδικός 0896).




Πώς γίνεται η διαχείριση των μυστικών κονδυλίων

Τα μυστικά κονδύλια διατηρούνται σε λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος. Διακινούνται δίχως παραστατικά ή άλλα έγγραφα, ουσιαστικά η διαχείρισή τους γίνεται «εν λευκώ». Διατίθενται για αμοιβές προσώπων και φορέων με στόχο την εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων (προβολή, συλλογή πληροφοριών κλπ.) εγγράφονται κανονικά στους προϋπολογισμούς των υπουργείων, με συγκεκριμένους κωδικούς, και εκταμιεύονται με άνωθεν εντολή, δηλαδή είτε με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου ή με απόφαση του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: