18.10.18

Κάλπη στον ΕΔΟΕΑΠ με ασφαλιστική ενημερότητα!...

Αποτέλεσμα εικόνας για edoeapΤην άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου οι άνεργοι ασφαλισμένοι του να συμμετάσχουν κανονικά στην ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού στο τέλος του μήνα, ζήτησε η...
ΚΕΔ. Η παράταξη κατηγορεί τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ πως «είναι η πρώτη φορά που με ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι καλούνται να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους έως τις 20 Οκτωβρίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση του Ταμείου»!

Υπό την προϋπόθεση της… ασφαλιστικής ενημερότητας θα γίνει η συμμετοχή και των ανέργων στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ της 31ης Οκτωβρίου. Ακόμα και αν οι ασφαλισμένοι διακόψουν για οποιονδήποτε λόγο την εργασία για την οποία ασφαλίστηκαν στον Οργανισμό, εξακολουθεί η ασφάλιση των ιδίων και των μελών της οικογένειάς τους στον κλάδο υγείας, κατόπιν αίτησης, την οποία θα πρέπει να υποβάλλουν εντός δύο μηνών από τη διακοπή της εργασίας τους ή τη διακοπή της παροχής του επιδόματος ανεργίας, υπό την προϋπόθεση ότι παραμένουν άνεργοι και δεν καλύπτονται για υγειονομική περίθαλψη από άλλον φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Από την 1η Μαΐου 2018 το ποσό της μηνιαίας εισφοράς ασθενείας λόγω ανεργίας ανέρχεται στα 41,61 ευρώ και στην περίπτωση οικογενειακού εισοδήματος έως 14.000 ευρώ η μηνιαία εισφορά ασθενείας διαμορφώνεται στα 20,81 ευρώ.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 5 του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ «ορίζεται ότι η καθυστέρηση καταβολής της εισφοράς πέραν του τριμήνου συνεπάγεται τη διακοπή της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης»!

Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με νέα ανακοίνωση επισημαίνει, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, πως «η αποστολή των σχετικών μηνυμάτων αφορά αποκλειστικά και μόνο τη διασφάλιση της νόμιμης διεξαγωγής της επικείμενης γενικής συνέλευσης (και δεν συνδέεται με την περίθαλψη)»...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: