30.10.18

Νάτος, πάλι, ο περιώνυμος Σόρος…


Μιλώντας προσφάτως στον Σκάι ο Γιάνης Βαρουφάκης προέβη σε μια σημαντική αποκάλυψη: «Μια φορά σήκωσε ο Σόρος το τηλέφωνο για μένα. Οταν ήρθε σε επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ιούνιο του 2015, και ζήτησε...
την αποπομπή μου».

Εχει  πει πολλά κατά καιρούς ο Βαρουφάκης για την περίοδο της υπουργίας του. Κάποια διαψεύστηκαν. Και ορισμένοι κυβερνητικοί τον χαρακτηρίζουν ψεύτη.

Όμως ο συγκεκριμένος ισχυρισμός, σε συνδυασμό με την διελκυστίνδα Κοτζιά-Καμμένου για τις εν Ελλάδι πρωτοβουλίες του Σόρος, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα:

1) Ποιού είδους συνάφεια και σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα έχει επιτρέψει στον μεγαλοεπενδυτή-κερδοσκόπο να επικοινωνεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό και να ζητεί την απόλυση υπουργού;

2) Εχει συναντηθεί με τον κ. Σόρος ο Ελληνας πρωθυπουργός; Κι αν ναι, γιατί δεν έχει  ανακοινωθεί ο,τιδήποτε για συναντήσεις ή τηλεφωνικές επαφές;

3) Γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση πιθανές  δραστηριότητες του «Ιδρύματος Σόρος» στη χώρα μας και πως τις χαρακτηρίζει; Το εν λόγω ερώτημα προσλαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις, αν ληφθεί υπόψιν η πρόσφατη καταγγελία του Πάνου Καμμένου για τις δραστηριότητες αυτές (χρηματοδοτήσεις κ.α.).

4) Αν ψεύδεται ο Βαρουφάκης, γιατί δεν έσπευσε αμέσως να τον βάλει στη θέση του μετά βδελυγμίας η κυβέρνηση;

…Εντάξει. Είναι γνωστή η κοινοτοπία του κακού, η οποία αποδίδει στον Σόρος τα μύρια όσα, και συχνά προδίδει συγκεκαλυμμένο αντισημιτισμό, λόγω της (εβραϊκής) καταγωγής του μεγαλοεπενδυτή. Όμως η αποκάλυψη Βαρουφάκη είναι συγκεκριμένη και επώνυμη. Και  χρήζει απαντήσεως. 

Υ.Γ Απαιτεί προσοχή και αίσθηση ευθύνης η αντιμετώπιση του θανάτου  του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας. Τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και να υιοθετείται ακρίτως, μέχρι να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση. Εννοείται ότι εμπρηστικά δημοσιεύματα , αλλά και ανοηταίνουσες δηλώσεις ωσάν κι αυτές που «εξαπέλυσε» η Ραχήλ Μακρή , φορτίζουν εσωτερικά το κλίμα και ενδέχεται να δημιουργήσουν επικίνδυνες εστίες έντασης. 

Γιάννης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: