18.10.18

Στην ιστορία μένουν οι θαρραλέοι...

Ο Νίκος Κοτζιάς έφυγε, η Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, με τον Αλέξη Τσίπρα να σπεύδει να καθησυχάζει τα Σκόπια λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της...
παραίτησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, επικοινωνία με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, είχε λίγη ώρα μετά την παραίτηση Κοτζιά, ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επιμονή του στην εξεύρεση λύσης με την ΠΓΔΜ και υπογράμμισε πως και στις δύο πλευρές υπάρχουν προκλήσεις και δυσκολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπογράμμισε στον Έλληνα ομόλογό του πως στην ιστορία μένουν οι θαρραλέοι ηγέτες που προχώρησαν σε θαρραλέες πράξεις.

«Ο πρωθυπουργός επικοινωνεί με τον κ. Ζάεφ πολύ τακτικά» σχολίασε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Προφανώς ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας δεν θα σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και οι δύο εργάζονται για τα Βαλκάνια του 21ου αιώνα», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες πριν «πετάξει» για Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί στην Ευρωασιατική Σύνοδο, ο Αλέξης Τσίπρας Βρυξέλλες έσπευσε να ξεκαθαρίσει και προς τον Πάνο Καμμένο ότι δεν θα ανεχτεί τη διγλωσσία και τις προσωπικές στρατηγικές αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα τον εμποδίσει το όποιο πολιτικό κόστος. Πλησιάζει η ώρα που θα στηθούν πρόωρες κάλπες; Είναι σίγουρο πως ακόμα και ο Μάιος μοιάζει μακρινός πλέον για την κυβέρνηση άσχετα αν οι 80 βουλευτές δεν βρεθούν τελικά για να αλλάξει ο Ζόραν Ζάεφ το Σύνταγμά του. Μέσα σε αυτό το κλίμα υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη  που εκτιμούν πως αυτές οι εξελίξεις θα οδηγήσουν τον Πάνο Καμμένο στο να ρίξει τους τόνους αντιλαμβανόμενος πως η ισορροπία στην συγκυβέρνηση πλέον κρέμεται από μια κλωστή. Ρόλο θα παίξει πως επικεφαλής, πλέον της ελληνικής διπλωματίας είναι ο Αλέξης Τσίπρας στον οποίο θα δίνει λόγο απευθείας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

“Πολιτικά είναι φυσιολογικό ο Τσίπρας να επιλέξει τον κυβερνητικό του εταίρο” τόνιζε κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο newpost.gr, ενώ για “κλίμα αβεβαιότητας”, στο οποίο μπαίνει και πάλι η κυβέρνηση, έκανε λόγο βουλευτής που το τελευταίο διάστημα έχει ασκήσει αρκετές φορές κριτική στις επιλογές του Μαξίμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: