17.10.18

«Όποιος δυσφορεί μπορεί να κατέβει από το τρένο»...

...το μήνυμα Τζανακόπουλου σε Κοτζιά...

ΒΙΝΤΕΟ

«Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του, που είναι η...
ολοκλήρωση της θητείας. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλου σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο υπουργός Εξωτερικών σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση, ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Κοτζιάς δεν έχει λόγο να είναι δυσαρεστημένος, καθώς η κυβέρνηση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ακολουθεί πολιτική με την οποία είναι σύμφωνος. «Αν ο Κοτζιάς διαφωνούσε, θα το έλεγε στον πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

«Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί, γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει λόγος δυσφορίας. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε: αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές.

Κληθείς δε να σχολιάσει τη δέσμευση που φέρεται να ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους υπουργούς στην χθεσινή συνεδρίαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν» και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει φοβηθεί ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις, «τις προκαλεί ο ίδιος όταν θεωρεί ότι είναι καλό για την χώρα».



Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού είπε πως ο πρωθυπουργός έθεσε ένα σαφές πολιτικό ζήτημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πορευθεί με ενότητα ως την λήξη της τετραετίας.

Σε ό,τι αφορά τον Πάνο Καμμένο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «διατηρεί την διαφωνία του αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ. Ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσει με τη ΝΔ και να αποσταθεροποιηθεί η χώρα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: