15.10.18

«Δεν υπάρχουν διαπιστωμένοι βιασμοί στη Μόρια»...

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Newsweek, που αναπαράχθηκε από μεγάλη μερίδα των εγχώριων ΜΜΕ, και κάνει λόγο για κλίμα τρόμου στη Μόρια και βιασμούς ακόμα και πεντάχρονων παιδιών, προχώρησε σήμερα ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στη...
Μόρια, Γιάννης Μπαλμπακάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μπαλμπακάκης είπε ότι: «υπάρχουν μόνο αναφερόμενοι βιασμοί, όχι διαπιστωμένοι», σημειώνοντας ότι «αυτό το λέει ο ιατροδικαστής».

Όπως επισήμανε, σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα, «η Μόρια έχει γίνει πολιτικό εργαλείο κάποιων» και τέτοιες «φημολογίες», όπως τις χαρακτήρισε, «αποτελούν βούτυρο στο ψωμί ακροδεξιών».

Μάλιστα διερωτήθηκε γιατί οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα να κάνουν τέτοιες καταγγελίες, που όπως ανέφερε είναι «κινήσεις φωτοβολίδα», όταν ειδικά οι ΓΧΣ «κάνουν αισθητή την παρουσία τους με το έργο τους».

Τέλος, ανέφερε ότι για σήμερα έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τον διοικητή της αστυνομίας και τον προϊστάμενο του ΚΕΕΛΠΝΟ ώστε να παραπέμψουν το θέμα στον εισαγγελέα προκειμένου «να μας πουν πού βρήκαν 21 βιασμούς».

Σε ό,τι αφορά την πορεία αποσυμφόρησης των δομών του νησιού απ' τον υπεράριθμο πληθυσμό προσφύγων, ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει περίπου 2.000 και παραμένουν 7.200.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο δημοσίευμα του Newsweek ο συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ντέκλαν Μπάρι, οι γιατροί της ΜΚΟ από τα μέσα Μαΐου υποδέχονταν ένα θύμα βιασμού κάθε εβδομάδα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: