5.10.18

Αντίο στις ωραιότερες αναμνήσεις μας!..

To ΜEGA CHANΝΕL σύντομα ρίχνει οριστικά αυλαία. Το «μαύρο» στον τηλεοπτικό σταθμό οριστικοποίησε το πρωί της Παρασκευής η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), βάζοντας και...
τυπικά λουκέτο στο κανάλι, ύστερα από 29 χρόνια λειτουργίας του. Πλέον, το «μεγάλο κανάλι» θα είναι… πολλές, χιλιάδες αναμνήσεις.

Ακόμη και γι’ αυτούς που μπορεί να χάρηκαν από αυτή τη δυσάρεστη για το κανάλι εξέλιξη, το σίγουρο είναι ένα: στο παρελθόν έχουν παρακολουθήσει μετά μανίας κάποιος πρόγραμμά του!

Το MEGA, λοιπόν, «φεύγει», αλλά μας αφήνει μεγάλη προίκα και αδιαμφισβήτητα τις καλύτερες παραγωγές που έχουν γίνει ποτέ για την ελληνική τηλεόραση.

Η μόνη δυσκολία μας στη δημιουργία ενός TOP 10, ήταν ότι αναγκαστικά έπρεπε να αφήσουμε εκτός λίστας ξεχωριστές δουλειές που έκαναν τα μηχανάκια της AGB να χτυπήσουν κόκκινο!

Ιδού λοιπόν το δικό μας TOP 10:

Μαλβίνα Κάραλη
Η αξέχαστη Μαλβίνα σε μια από τις κορυφαίες σατιρικές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης, έβαζε καθημερινά κάτω την επικαιρότητα και με το αποδομητικά καυστικό της χιούμορ... «της άλλαζε τα φώτα». Το πιο εναλλακτικό δελτίο ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης, πέρα από τα λατρεμένα «τσιτάτα» που παρήγαγε, αποτελούσε πεδίο ουσιώδους κοινωνικού προβληματισμού και βήμα έκφρασης πολιτικού λόγου που πολλές φορές προκαλούσε. Σάτιρα υψηλής αισθητικής για το λαό από ένα ανήσυχο πνεύμα, ο πρόωρος χαμός του οποίου άφησε πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό.


Αυθαίρετοι
Οι Αυθαίρετοι ήταν ένα δημοφιλές τηλεοπτικό σήριαλ που προβλήθηκε στο κανάλι Mega τις τηλεοπτικές περιόδους 1989-1990 και 1990-1991. Ήταν μια κωμωδία που εξιστορούσε την αντιπαλότητα δύο οικογενειών και τις περιπέτειές τους και, κατά κάποιον τρόπο, σάρκαζε την αρνητική συμπεριφορά και εκδοχή του Έλληνα. Η σειρά Οι Αυθαίρετοι κατέκτησε την 10η θέση στην κατηγορία «Αγαπημένη Κωμική Σειρά» στην ψηφοφορία που έκανε το Mega για τα 20 χρόνια λειτουργίας του...


Για να διαβάσετε ολόκληρο το αφιέρωμα της Κωνσταντίνας Ρηγοπούλου, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: