19.10.18

Γεωργαντάς: Απαράδεκτη η διαρροή των «απόρρητων κονδυλίων»...

«Και μόνο που γίνεται δημόσια κουβέντα για τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, καταλαβαίνετε ότι ήδη έχει επέλθει ζημία στη χώρα μας, στη λειτουργία της σε...
όλα τα επίπεδα», τόνισε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ιστοσελίδα iefimerida σε δημοσίευμα της ανέφερε πληροφορίες για το που διοχετεύονται τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, επικαλούμενη τον μυστικό φάκελο που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής. Το δημοσίευμα προκάλεσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου που έκανε λόγο για «αθλιότητες Μητσοτάκη και ΝΔ με διαρροές δήθεν πληροφοριών», ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τυχόν κακουργηματική διαρροή μυστικών της Πολιτείας.

«Τα αρμόδια χέρια είναι τα χέρια που έχουν την αρμοδιότητα να τα διαφυλάττουν αυτά τα έγγραφα. Δεν μπορώ να τα κατονομάσω αλλά τα προσδιορίζω. Σίγουρα από κάποια αρμόδια για τη φύλαξη χέρια έφυγαν αυτά τα έγγραφα», είπε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτή η κουβέντα δεν γίνεται με μια απλή παραφιλολογία ή από ένα απλό δημοσίευμα, είναι μια συζήτηση που ξεκίνησε εντός του υπουργικού συμβουλίου, παρουσία του πρωθυπουργού. Αυτό είναι το κομβικό. Αν ο κ. Κοτζιάς είχε ή όχι την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού για να συνεχίσει λίγο με ενδιαφέρει», είπε ωστόσο επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε πως «έπρεπε την ίδια στιγμή που ακούστηκε η όποια καταγγελία και η όποια αιχμή, ο πρωθυπουργός να λύσει αυτό το ζήτημα με τη διαδικασία η οποία προβλέπεται ειδικά από το νόμο για παρόμοια ζητήματα, διατηρώντας την ενημέρωση των υπολοίπων κομμάτων αλλά ταυτόχρονα κάνοντας τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν έτσι ώστε να μην λάβει αυτή την άσχημη δημοσιότητα για τα συμφέροντα της χώρας, που έχει λάβει το συγκεκριμένο ζήτημα».

Κατέληξε δε λέγοντας πως «αυτή η κουβέντα πρέπει να σταματήσει εδώ». «Αυτό το οποίο συμβαίνει πραγματικά είναι πρωτόγνωρο και ζημιώνει τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα», είπε...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: