4.10.18

«Ναι στη συμφωνία των Πρεσπών...

...αν είναι προς το εθνικό συμφέρον»...

Έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας θα δώσει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, ενώ μίλησε για τη...
Συμφωνία των Πρεσπών και ανέφερε ότι «θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε».

"Η αστυνομία έχει αναλάβει μεγαλύτερα βάρη απ’ ότι της αναλογεί. Όταν έρχεται το κράτος στα δύσκολα καλεί την αστυνομία και την πυροσβεστική, όπως και τις ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα. Τα στελέχη ανταποκρίνονται τάχιστα με αίσθημα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης.

Για αυτό και θα προχωρήσουμε σε αναδιάταξη δυνάμεων, με την αστυνομία να επιτελεί τα καθήκοντά της, που είναι η ασφάλεια του πολίτη. Αναντίρρητα, ανάγκες υπάρχουν πάρα πολλές και σε προσωπικό και σε επίπεδο πόρων, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή. Πλην όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να πορευθούμε με τα συγκεκριμένα μέσα. Πρέπει να τα εξορθολογίσουμε, λοιπόν, να προχωρήσουμε σε ένα επανασχεδιασμό, που δεν θα γίνει από την πολιτική ηγεσία αλλά από τη φυσική με βάση τις ανάγκες της. Υπάρχει και επιτροπή, που θα αξιολογεί το συγκεκριμένο τρόπο.

Καλούμε κι αυτούς που παλιά ονομάζαμε «παλιούς ευεργέτες», διότι διαπίστωσα αντιδράσεις σε μια δωρεά από ιδιώτες, να μας βοηθήσουν. Οι ιδεοληψίες του καθενός μπορεί να μένουν στο σπίτι τους και στο περίγυρό τους. Στο θέμα της ασφάλειας δώσαμε μεγάλη σημασία και όπως διαπιστώσατε είναι πλέον, αυτοτελές το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη" δήλωσε η κ. Παπακώστα μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

"Χρειάζεται εθνική συνεννόηση, ενώ το δόγμα μας είναι μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε πράξη που, είτε ζημιώνει την εικόνα της χώρας, είτε υπονομεύει την ασφάλεια των πολιτών ή την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Αλλά και ο κ. Παρασκευόπουλος συνηγορεί και με επιβεβαιώνει, καθώς ανέφερε ότι ο νόμος πρέπει να επανεξεταστεί. Και θα επανεξεταστεί, με συνέπεια να υπάρχει άλλο πλαίσιο.

Το θεσμικό πλαίσιο θα αλλαχθεί, αλλά μέχρι τότε, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση. Είμαστε νεοπαγές κόμμα και αναλάβαμε ευθύνη που δεν μας αναλογεί. Είναι μια διαφορετικού τύπου κυβέρνηση, είναι μια εθνική συμμαχία πολλών περισσότερων εταίρων, η οποία προσπαθεί τη στιγμή να παραμείνει όρθια. Έπρεπε λοιπόν να είναι δίπλα" πρόσθεσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ερωτηθείσα γιατί μπήκε στην κυβέρνηση, στην οποία στο παρελθόν ασκούσε δριμεία κριτική, σημείωσε μεταξύ άλλων: "Έχω πει πολλές φορές και κάποιοι πήγαν να το παραφράσουν ότι είμαι της καραμανλικής σχολής σκέψης. Η «καραμανλική σχολή» δεν έχει να κάνει με αυτούς που φέρουν το επώνυμο του Καραμανλή, που μιλάει για εθνική συνεννόηση και αρραγές μέτωπο".

"Άσκησα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και δεν την «κατέβασα» από το διαδίκτυο. Γιατί τον Φεβρουάριο του 2015 ήταν ένας διαφορετικός Τσίπρας και ένας διαφορετικός κυβερνητικός σχηματισμός. Το Φεβρουάριο του 2015 ο Τσίπρας έκανε την αυτοκριτική του, μίλησε για τις αυταπάτες και μετατοπίστηκε προς το μεσαίο χώρο. Και ορθά έκανε, διότι οι πολιτικές που εφαρμόζει, οι κεντροδεξιές, είναι δοκιμασμένες. Είπα στον Μητσοτάκη πρόσεχε γιατί μπαίνει στα παπούτσια μας. Στις 20 Αυγούστου υπήρξε προσκλητήριο, ένα εθνικό προσκλητήριο ώστε να υπερβούμε τα κομματικά μας" είπε./

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε: "Δεν ύψωσα σημαία από καμία πλευρά. Τήρησα χαμηλούς τόνους, διότι ξέρω το θέμα. Θεωρώ λανθασμένη όλη τη στρατηγική στο ζήτημα και βλαβερή για την εθνική πολιτική. Οδεύουμε προς άλλη κατεύθυνση και είναι αυτό που λέμε αρραγές μέτωπο. Δεν είμαστε ακόμα μια θετική ψήφο, διαχωρίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την ψήφο στη συμφωνία"

"Δεν ήθελα καρέκλα, μου δόθηκε από τον λαό. Να δούμε πώς θα πορευτεί η γειτονική χώρα, διότι δεν είναι δικό μας θέμα. Έχουμε καθαρή θέση στο ΝΕΟ στο ζήτημα, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, που φέρει ως κομιστή την Σπυράκη. Έχουμε, δηλαδή, ένα νέο Σπυράκη Gate… Θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Έχουμε ζυγαριάς …ακριβείας. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε. Μπορεί με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα, να πάμε σε ένα σενάριο μιας συμφωνίας διαφορετικού τύπου από ό,τι η σημερινή" συμπλήρωσε.

Η κ. Παπακώστα επεσήμανε ότι υπάρχει αστάθεια και κινητικότητα στην περιοχή, κάτι που δεν είναι καλό ούτε για την Ελλάδα ούτε για τα Βαλκάνια. "Αν η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν επωφελής για τους Σκοπιανούς, τότε θα πήγαιναν και θα ψήφιζαν με χέρια και πόδια. Αν θέλουμε να παίξουμε το ρόλο της ηγέτιδας, τότε πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενη στο κόμμα που έχει ιδρύσει επανέλαβε πως το "ΝΕΟ" θα κατέβει στις εκλογές, ενώ για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση υπογράμμισε ότι υπήρξαν δύο προϋποθέσεις η σύγκλιση στα θέματα ασφάλειας και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής...

ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: