6.10.18

Της αξίζει…


Τη γνώρισε το 2016 ως ακτιβίστρια. Το κοντέρ της ζωής της όμως είχε γράψει ήδη πολλά χιλιόμετρα και ο Σταύρος Θεοδωράκης θυμάται πως του είχε αποκαλύψει τον «προορισμό» της, όπως τον...
όριζε η ίδια, μετά από πολύ καιρό.

Ο λόγος για την Νάντια Μουράντ, που μαζί με τον γυναικολόγο Ντένις Μακουέγκε μοιράζονται από χθες το Νόμπελ Ειρήνης. Η νεαρή Γιαζίντι, ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι μία γυναίκα που κατάφερε να ξεφύγει από τα δίχτυατου Ισλαμικού Κράτους, όπου βιάστηκε επανειλημμένα, βασανίστηκε και πουλήθηκεως «σκλάβα του σεξ».

View Attachment

Έχοντας πια μετά από πολλούς μήνες ξεφύγει και έχοντας βρεικαταφύγιο στην Γερμανία, η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να δώσει όλες της τις δυνάμεις για να μη ζήσουν κι άλλες γυναίκες ό,τι έζησε εκείνη, αλλά και να κερδίσουν πίσω την αξιοπρέπειά τους, όσες κατάφεραν να ξεφύγουν.

Σχολιάζοντας την απόφαση να της απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης,ο Σταύρος Θεοδωράκης που την είχε συναντήσει το 2016 έγραψε στο twitter του ότι η δικαίωσή της άργησε αλλά ήρθε.

Ενθυμούμενος όσα του είχε πει στη συνάντησή τους, ότι προορισμός της ζωής της είναι να αποκαλύπτει τα εγκλήματα του ISIS και να μάθουν όλοι για τηνγενοκτονία των Γιαζίντι, των γυναικών που ‘έλιωσαν’ στα χέρια των τζιχαντιστών,κατέληξε πως «το Νόμπελ Ειρήνης της αξίζει!»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: