13.10.18

Μπίζνες πάνω από όλα...















Αποτροπιασμό εκφράζει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα...
όσα έρχονται στο φως για τη στυγερή δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελεύθερη πληροφόρηση, είναι θεμελιώδη δικαιώματα. Έχουν αναφερθεί τρομακτικά πράγματα και αισθάνομαι αποτροπιασμό» είπε η Λαγκάρντ από το Μπαλί της Ινδονησίας όπου γινόταν η σύνοδος του ΔΝΤ.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν αυτό θα την αποτρέψει από το να παραβρεθεί στην επιχειρηματική διάσκεψη της Πρωτοβουλίας για τις Επενδύσεις του Μέλλοντος (FII), που πολλοί χαρακτηρίζουν και «Νταβός της Ερήμου», στο Ριάντ, απάντησε ότι δεν το επιτρέπει αυτό ο ρόλος της.

«Πρέπει να κάνω “δουλειές” (business ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε) για το ΔΝΤ σε όλο τον κόσμο και με όλες τις κυβερνήσεις», απάντησε. «Αυτή τη στιγμή, πρόθεσή μου είναι να μην αλλάξω τα σχέδιά μου», διευκρίνισε.

Η FII έχει προγραμματιστεί για τις 23-25 Οκτωβρίου και οικονομικοί παράγοντες και μεγάλα μέσα ενημέρωσης που ήταν χορηγοί της διάσκεψης, όπως τα CNN, CNBC, Financial Times και New York Times, αποσύρθηκαν.

Όπως αποδεικνύεται για το ΔΝΤ, στη ζυγαριά αν μπουν από τη μια οι «δουλειές» και από την άλλοι τα δικαιώματα, οι «μπίζνες» είναι πιο βαριές, ακόμη και αν τα χέρια των κυβερνήσεων δεν είναι και τόσο καθαρά.

Παρασκήνια/efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: