10.10.18

Κικίλιας: Η χώρα βαδίζει ακυβέρνητη...

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δείχνει ομοιογένεια, σοβαρότητα, σταθερή και στιβαρή άποψη στην εξωτερική πολιτική, ειδικά σε επισκέψεις στο εξωτερικό που έχουν να κάνουν με νατοϊκούς συμμάχους και παίζουν μεγάλο ρόλο στην περιοχή», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον Real Fm σχετικά με την...
επίσκεψη του Π. Καμμένου στις ΗΠΑ.

Ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ πρόσθεσε: «Ο Έλληνας Πρέσβης στην Ουάσιγκτον στο τηλεγράφημά του προς το Υπουργείο Εξωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου, τι θα φέρει ως ενημέρωση; Ότι ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας απεμπολεί την κυβερνητική θέση της συμφωνίας των Πρεσπών και πηγαίνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως Πρόεδρος των ΑΝΕΛ να καταθέσει μιαν άλλη δική του πρόταση, για τον τρόπο με τον οποίο οι Η.Π.Α. πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα της συμμαχίας στα Βαλκάνια; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Με μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία αντιμετωπίζουμε ως Νέα Δημοκρατία τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν. Μια ανερμάτιστη εξωτερική πολιτική, μια κυβέρνηση κατακερματισμένη στα μικροπολιτικά συμφέροντα του κάθε Υπουργού της. 'Αλλα λέει ο κ. Κοτζιάς, άλλα λέει ο κ. Καμμένος ο οποίος πάει και κάνει πολιτική στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως Υπουργός της ίδιας κυβέρνησης! Και στη μέση το Μεγάρο Μαξίμου που προσπαθεί να ισορροπήσει και να μαζέψει τα σπασμένα».

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι καθημερινά βγαίνουν στη δημοσιότητα πράγματα και τόνισε ότι «Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για το Σκοπιανό, εταιρείες που δεν έχουν αντίκρισμα, οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ρίχνουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας», σημείωσε ενώ σχετικά με τη βάση στην Κάρπαθο ανέφερε πως η ΝΔ θέλει ενίσχυση της συμμαχίας στην περιοχή επισημαίνοντας ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα του δυτικού κόσμου και γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά ένα καίριο σημείο σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο».

«Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις και για άλλες βάσεις ή για την παράταση στη χρήση της Σούδας, θέλουμε τα ανταλλάγματα να είναι προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι της περαιτέρω παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Να γίνει ξεκάθαρο τι κερδίζει η χώρα μας, τι παίρνει η ελληνική αμυντική βιομηχανία από την αναβάθμιση των F-16, πώς προστατεύουμε τα ενεργειακά συμφέροντά μας, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα δικαιώματά μας στις θαλάσσιες ζώνες, στην αλιεία», επισήμανε.

Για το χρόνο των εθνικών εκλογών ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως αυτή τη στιγμή ούτε ο πρωθυπουργός δεν ξέρει και είπε πως οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος εμφανίζονται ως αριβίστες. «Με τον τρόπο που κινείται η οικονομία μας, το τραπεζικό μας σύστημα, μεγάλες ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ, η γενική εικόνα που υπάρχει για τα κόκκινα δάνεια και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το υπερπλεόνασμα που δημιουργήθηκε μέσω της υπερφορολόγησης, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγούν τη χώρα στα βράχια. Και αυτό δεν είναι κινδυνολογία. Ρωτήστε οποιονδήποτε αντικειμενικό τεχνοκράτη οικονομολόγο, Έλληνα ή ξένο, θα σας πει ακριβώς το ίδιο.

Υπομείναμε για τέσσερα χρόνια τη βάσανο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχασε η ελληνική οικονομία πάνω από 100 δισ, για να φτάσουμε σήμερα να σκέφτεται ο κ. Τσίπρας πότε θα αποχωρήσει αφήνοντας πίσω του καμένη γη. Αυτό είχε να συνεισφέρει στη χώρα η κυβέρνηση της ακραίας αριστεράς και της λαϊκίστικης δεξιάς, η κυβέρνηση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος και της ψεύτικης ελπίδας.

Έχει κυκλοφορήσει ο κ. Τσίπρας στις γειτονιές της Αθήνας, να δει την ανασφάλεια που επικρατεί από την εγκληματικότητα; Πώς σε ένα τέτοιο περιβάλλον ένας επιχειρηματίας θα επενδύσει στη χώρα για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας; Η χώρα βαδίζει ακυβέρνητη», ανέφερε μεταξύ άλλων...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: