15.10.18

Ο πονηρός κ. αντιπρόεδρος...

Άντα Ψαρρά

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, εκτός από την Ελληνική Αγωγή, κάνει πλέον και τα πρώτα του βήματα στην απονομή δικαιοσύνης!

Στο πλαίσιο της...
καθημερινής του προβολής από τα ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου, το πρωί του Σαββάτου μίλησε στη φιλόξενη εκπομπή του Γ. Αυτιά και αποφάσισε να απονείμει δικαιοσύνη πρώτα και κύρια στον εαυτό του και δευτερευόντως στην «Εφ.Συν.».

Μάλιστα, υπέδειξε ως ιδανικό τον δικό του προσφιλή τρόπο αντίδρασης, που δεν είναι άλλος από τις δεκάδες μηνύσεις και τις συνεχείς αγωγές εναντίον όποιου τολμά να τον επικρίνει.

Φυσικά, αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του Αδώνιδος, αλλά και πολλών άλλων που δεν τους αρκεί ο απαλλακτικός νόμος περί ευθύνης υπουργών και επικαλούνται τα λεγόμενα «διά του Τύπου» αδικήματα, προκειμένου να εμποδίσουν τις δημοσιογραφικές αλλά ακόμα και τις δικαστικές έρευνες.

«Καλημέρα» ΣΚΑΪ

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να αντικρούσει όλα όσα του καταλογίζονται για την υπουργική του θητεία, είναι έτοιμος να αδράξει κάθε ευκαιρία. Το έκανε και το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, με αφορμή την επίθεση Καμμένου στην «Εφ.Συν.».

«Η κόντρα συνεχίζεται μεταξύ “Εφημερίδας των Συντακτών” και Καμμένου», σχολιάζει ο Γ. Αυτιάς, καταλήγοντας στο αγωνιώδες ερώτημα: «Πού πάμε κ. Γεωργιάδη;».

Αδ. Γεωργιάδης: «Εγώ θα σταθώ πρώτα απ’ όλα στις κατηγορίες του κ. Καμμένου κατά της “Εφημερίδας των Συντακτών”, ότι τα παίρνει. Αυτό έγραψε ο κ. Καμμένος, ότι η “Εφ.Συν.” χρηματοδοτείται από συγκεκριμένο επιχειρηματία, τον οποίο προφανώς θα πρέπει ο κ. Καμμένος να κατονομάσει... Κι εδώ θα πρέπει να πω για την εφημερίδα αυτή, που με είχε κατηγορήσει στο παρελθόν για τη Novartis, για το ΚΕΕΛΠΝΟ και για όλα τα άλλα, και δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη ακόμα, ούτε για το ότι δεν βρέθηκε στη Novartis ούτε ένα ευρώ που να με αφορά, αλλιώς θα με είχε φωνάξει ο εισαγγελέας, ούτε για το ΚΕΕΛΠΝΟ που γράφανε πρωτοσέλιδα για 230 εκατ. και στην εξεταστική ήρθαν οι ορκωτοί και τους έκαναν ρεζίλι, διότι δεν βρήκαν να λείπει ούτε ένα ευρώ.

»Αλλά ακούστε, κύριοι της “Εφ.Συν.”. Εσείς που με ευκολία υιοθετούσατε όλες τις λάσπες του Καμμένου και του συστήματος Τσίπρα εναντίον μου, τώρα τα λούζεστε από τον Καμμένο, ο οποίος, μόλις τον πειράξατε, ποια ήταν η πρώτη του κατηγορία; Οτι η εφημερίδα τα παίρνει [...] 'Η θα πάνε τον κ. Καμμένο στα δικαστήρια και θα τον πιέσουν να αποκαλύψει από ποιον τα παίρνουν ή ο κ. Καμμένος θα φύγει από την κυβέρνηση (;) Η τιμή και η υπόληψη είναι σοβαρό θέμα κι εγώ το δέχομαι και για την “Εφημερίδα των Συντακτών”, που με έχει συκοφαντήσει».

Περί «τιμής και υπόληψης»

Ο κ. αντιπρόεδρος «της τιμής και της υπόληψης», πέραν της αναμενόμενης και απολύτως κατανοητής πολιτικά προσπάθειας να ταυτίσει συνολικά την κυβέρνηση και την Αριστερά με τις «πρωτοβουλίες» του Π. Καμμένου, υπέδειξε και τη μονόδρομη αντίδραση της «Εφ.Συν.», δηλαδή τα δικαστήρια, διότι διαφορετικά θα σημαίνει ότι η εφημερίδα αποδέχεται τις κατηγορίες ή -ακόμα χειρότερα- ότι πράγματι τα παίρνει!

Μπορεί αυτό να είναι εξόφθαλμα βολικό για τον κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να στηρίξει τις δικές του κατηγορίες κατά της «Εφ.Συν.», αλλά δεν θα του κάνουμε, δυστυχώς, αυτή τη χάρη.

Λυπούμαστε που δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική Γεωργιάδη, που άλλωστε δεν ακολούθησαν ούτε οι σημερινοί του «συναγωνιστές» και «συναντίπαλοι», όπως ο Κ. Καραμανλής, η Ντ. Μπακογιάννη, ο Κ. Σημίτης και τόσοι άλλοι που βρέθηκαν στο στόχαστρο των εκπομπών και των περί «αγωγής» τοποθετήσεών του.

Ο κ. Γεωργιάδης, όμως, έκανε και κάτι άλλο πονηρούτσικο στη συγκεκριμένη εμφάνισή του. Από την πίσω πόρτα και εν όψει των δικαστικών εξελίξεων στις υποθέσεις που τον αφορούν, προσπάθησε να εμφανιστεί ο ίδιος αθώος και η «Εφ.Συν.» ως πηγή συκοφάντησής του. Είναι γνωστό ότι ο ίδιος έχει κάνει αγωγή στην εφημερίδα, μετά τις αποκαλύψεις των προσωπικών ημερολογίων του Κ. Φρουζή, τις υποδείξεις που η φαρμακευτική εταιρεία έκανε στους υπουργούς Υγείας, τις υπουργικές αποφάσεις που ευνοούσαν τις τιμές των φαρμάκων της εταιρείας κ.λπ.

Τα ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» δεν έκαναν τίποτε άλλο, παρά να παρουσιάσουν στοιχεία από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και τώρα βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Είναι άλλο όμως το να υπερασπίζεται ο καθένας το τεκμήριο αθωότητάς του και είναι άλλο να αθωώνει μόνος του τον εαυτό του πριν ακόμα τελειώσει η κύρια ανάκριση και πριν ασκηθούν οι όποιες διώξεις. Κι αν ο κ. αντιπρόεδρος θεωρεί ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο Novartis, θα πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσει και το πού χάθηκαν 3 δισ. δημοσίου χρήματος μόνο από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε ό,τι αφορά δε την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει ότι οι ορκωτοί λογιστές βρήκαν διαφορά 89 εκατ. ευρώ στα ταμεία του φορέα, την οποία, λόγω έλλειψης παροχής στοιχείων, δεν μπορούν να τη χαρακτηρίσουν ακόμα έλλειμμα ή «ειδικές δαπάνες», όπως τις χαρακτήρισε και τις δικαιολόγησε πρόσφατα -και αφού εναντίον της ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις για απιστία, νόθευση εγγράφων και συμμετοχή σε συμμορία- ένα από τα απολυμένα πλέον στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι 22 σύμβουλοι του κ. αντιπροέδρου που προσλήφθηκαν παράνομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε πρωτοφανείς ενέργειες βρίσκονται στην εισαγγελική πρόταση, ενώ αναμένονται πλέον και τα πορίσματα των οικονομικών ελέγχων, αλλά και των υπόλοιπων υποθέσεων που άπτονται της διασπάθισης δημοσίου χρήματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μάλλον ούτε τα πρωτοσέλιδα της «Εφ.Συν.» ούτε τα ρεπορτάζ ούτε καν τις δικαστικές εξελίξεις στις ορθάνοιχτες ακόμα υποθέσεις θυμάται καλά ο κ. αντιπρόεδρος.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: