23.10.18

Προφυλακιστέοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος...

Την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας, με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, και...
μίζα που αγγίζει τα 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, στο πλαίσιο της σύμβασης εκσυγχρονισμού έξι γαλλικών φρεγατών τύπου «S» με την εταιρεία Thales – η εκτιμώμενη ζημία για το ελληνικό Δημόσιο είναι ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Τόσο η πρώην υπουργός όσο και η σύζυγός του δεν κατάφεραν να πείσουν τις δικαστικές αρχές για την αθωότητά τους.

Ο πρώην υπουργός ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και (επίκουρου) Γιώργου Ευαγγέλου, το μεσημέρι της Τρίτης, έχοντας συμπληρώσει συνολικά 16 ώρες διαδικασίας.

Αμέσως μετά, τη θέση του πήρε η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, απαντώντας στις ερωτήσεις των αρχών επί πέντε ώρες.

Οταν οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν, ακολούθησε προδιάσκεψη μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, και εν συνεχεία διαδοχική εξέταση του πρώην υπουργού και της συζύγου του, από την εισαγγελέα. Πραγματοποιήθηκε, ακολούθως, διάσκεψη ανάμεσα στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα.

Το ζεύγος Παπαντωνίου αναμένεται να οδηγηθεί απόψε στη ΓΑΔΑ.

Η προφυλάκιση θεωρείται προπομπός εξελίξεων, εκκρεμεί άλλωστε παράλληλα η εξέταση των δυο δικογραφιών (σ.σ.: για τα εξοπλιστικά προγράμματα και την εξοχική κατοικία Παπαντωνίου στη Σύρο) που έχουν ήδη διαβιβάσει στη Βουλή οι ανακριτικές αρχές, ως προς το έτερο βασικό σκέλος της υπόθεσης, το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: