22.10.18

«Μαραθώνια» η απολογία Παπαντωνίου...

Έως το βράδυ η απόφαση αν θα προφυλακιστεί...

Με ένα διάλειμμα περίπου μίας ώρας, συνεχίζεται η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου στους ανακριτές διαφθοράς για...
ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να πήρε ως “δώρο” για να προχωρήσει τη σύμβαση για την αναβάθμιση των έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού αλλά και τη σύμβαση για τα αντισταθμιστικά.

Η «μαραθώνια» απολογία ξεκίνησε στις 9 το πρωί. Το πρώτο σκέλος κράτησε περίπου 6-7 ώρες, που αφορά το αδίκημα της απιστίας που έχει παραγραφεί. Ωστόσο, είναι η βάση για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

Η ζημία του ελληνικού δημοσίου αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνείται όσα του καταλογίζονται και κάνει λόγο για ένα «διάτρητο» κατηγορητήριο.

Τα περί «δαιδαλώδους διαδρομής» αποδεικνύονται «άγνοια του τραπεζικού συστήματος», υποστηρίζει ο Γιάννος Παπαντωνίου ενώ υποστηρίζει πως υπήρχαν «δόλιες συρραφές δήθεν αποδεικτικών στοιχείων».

Η σύζυγος του, που είναι επίσης κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πήρε προθεσμία για το πρωί της Τρίτης λόγω της μακράς απολογίας του πρώην υπουργού.

Το επόμενο βήμα είναι αν θα προφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου καθώς το αδίκημα αυτό επιφέρει ακόμα και την προφυλάκιση ή επιβολή περιοριστικών όρων.

Πηγή: ΕΡΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια: