19.10.18

Αποφασίζει απόψε η Βουλή της ΠΓΔΜ...

Σήμερα, Παρασκευή, διεξάγεται η ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα πληροφορίες, η...
κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων, δηλαδή τους 80 από τους 120 βουλευτές.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η πρόταση δεν λάβει 80 θετικές ψήφους, σταματάει αμέσως η επιχείρηση αναθεώρησης του συντάγματος και η κυβέρνηση Ζάεφ θα προτείνει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι σήμερα είναι μια κρίσιμη μέρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς έχουμε την πρώτη ψηφοφορία για την έναρξη της διαδικασίας της Συνταγματικής μεταρρύθμισης στη γειτονική χώρα.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι η προοπτική έναρξης της διαδικασίας αυτής που αλλάζει τη συνταγματική ονομασία αποτελεί «μονόδρομο» για την ΠΓΔΜ, αν επιθυμεί να ενταχθεί στην Ε.Ε. ή στο ΝΑΤΟ. Σε κάθε περίπτωση, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Ζόραν Ζάεφ.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αποφασιστικότητά του η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιτυχή ολοκλήρωση και κύρωση από την ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: