12.10.18

Κούλογλου προς ΝΔ: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...


«Όσα είπε ο κ. Καμμένος στην Ουάσιγκτον, εξήγησε ότι είναι προσωπικές του απόψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι...
δεν συνιστούν πρόβλημα ή ότι ο υπουργός Άμυνας δεν διαφοροποιείται από την κυβέρνηση, αλλά στις κυβερνήσεις συνεργασίας συμβαίνουν αυτά συχνά. Στην Ευρώπη, που τέτοια φαινόμενα είναι συνηθισμένα, το πλέον πρόσφατο περιστατικό ήταν στο Βερολίνο για το ζήτημα των μεταναστών, μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και της κας Μέρκελ, αλλά και της κας Μερκελ και των Χριστιανοκοινωνιστών - που είναι σχεδόν το ίδιο κόμμα. Ο ένας έγραφε εναντίον του άλλου», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος και στους δημοσιογράφους Γ. Κουβαρά και Γ. Πιέρρο.

«Όποιος πιστεύει το αντίθετο, ότι δηλαδή η διαφοροποίηση Καμμένου στο μακεδονικό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία, από την 17η Δεκεμβρίου, που θα έχει πάλι την δυνατότητα, ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας», συμπλήρωσε ο Στ. Κούλογλου, σημειώνοντας πως για την κυβέρνηση η ψήφος εμπιστοσύνης έρχεται τις επόμενες εβδομάδες στην Βουλή με τον προϋπολογισμό.

Απαντώντας στην ερώτηση για πιθανές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως «οι συμμαχίες πρέπει να γίνονται πάνω σε ένα πρόγραμμα και όχι στο μοίρασμα των υπουργείων. Αυτή την στιγμή στην Ισπανία υπάρχει μια συμμαχία των Ποδέμος και των σοσιαλιστών πάνω σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μέτρα βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών και το ξεμπέρδεμα με το παρελθόν του Φράνκο. Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για πολιτική και οι πολίτες να μην είναι δύσπιστοι. Διαφορετικά απλά μοιράζουμε καρέκλες». Ο ευρωβουλευτής τόνισε, δε, πως «η συμμαχία με τον Καμμένο έγινε για να βγει η χώρα από την χρεοκοπία στην οποία μας έριξαν τα παλιά κόμματα. Αυτός ο βασικός στόχος επετεύχθη. Zητούμενο τώρα είναι να λάβει τέλος αυτή η διαμάχη με τα Σκόπια και να σταματήσουν οι γείτονες να μονοπωλούν το όνομα της Μακεδονίας».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: