15.10.18

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών τον Μάιο...

Ανοιχτό άφησε ο Νίκος Βούτσης στο ΘΕΜΑ 104,6 το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Μάιο. «Είναι ανοιχτό να γίνουν εκλογές τον Μάιο, είτε έτσι είτε αλλιώς εξάλλου τότε θα γίνουν τριπλές εκλογές. Εφόσον, όμως, η...
επιλογή είναι η συνταγματική, δεν έχω κανέναν λόγο προτιμησιακό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος «γιατί θέλει 2-3 μήνες να εξελιχθεί».

Όσον αφορά την ένταση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου ο κ. Βούτσης είπε ότι «είναι καλό ότι έχουμε μπει σε μια φάση διευκρινίσεων από όλες τις πλευρές» τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός ήταν και είναι πολύ σαφής ότι η συνεργασία με του ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Όλα αυτά θα κριθούν στην πορεία. Όταν φτάσουμε στην ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών τότε θα ξανασυζητήσουμε».

Ειδικά, δε, για το χρονοδιάγραμμα ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι «φαίνεται ότι πηγαίνει προς Φλεβάρη-Μάρτιο αλλά αυτό εξαρτάται από τον οδικό χάρτη του πόσο χρόνο θα χρειαστεί η γείτονα χώρα».

Χωρίς περικοπές στις συντάξεις ο προϋπολογίσμος που στέλνουμε στις Βρυξέλλες

Μιλώντας για το θέμα των συντάξεων ο κ. Βούτσης είπε ότι στον προϋπολογισμό που θα σταλεί στις Βρυξέλλες «δεν θα υπάρχει περικοπή αλλά θα υπάρχει και ένα μείγμα από τα αντίμετρα αλλά και τις ρυθμίσεις για τη φορολογία που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ». «Αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνουμε απο την κρίση ούτε ότι γλιτώσαμε από το χρέος, πλην όμως από το καθεστώς υπαγόρευσης των πολιτικών έχουμε βγει» πρόσθεσε.

Καθένας κρίνεται το σχόλιό του για τον Πολάκη

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη δήλωση Πολάκη από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές, αν βάλουμε κάποιους φυλακή» ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι «κάθε ένας ο οποίος μιλάει στο δημόσιο χώρο και μάλιστα από θέση ευθύνης λέει αυτό που πιστεύει και κρίνεται αυστηρά». Πρόσθεσε, δε, ότι «εμείς δεν πρόκειται κανένα να πάμε στη φυλακή αλλά εμείς ανοίγουμε τις υποθέσεις, τις κρατάμε ανοιχτές, δεν πηγαίνουν οι φάκελοι να χρονίζουν και να αραχνιάζουν» ενώ εκφράστηκε και με καλά λόγια για το δικαιϊκό σύστημα υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται αλλαγές.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσουν οι υποθέσεις που έχουν αναπεμφθεί από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη έτσι ώστε πηγαίνοντας προς τις εκλογές να μην υπάρχουν θολά τοπία, αμετροέπειες και κρίσεις επί προσώπων που να θεωρηθούν δέσμιοι» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Δεν θα υπάρξει εκλογική συνεργασία με τη ΝΔ

Χαρακτήρισε, επίσης, παράλογο να υπάρξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι «δεν έχουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» και προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «σίγουρα με τη ΝΔ δεν θα υπάρξει εκλογική συνεργασία».

Για το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είμαστε εφησυχασμένοι αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι «σε καμία περίπτωση δεν εξαιρούμε το ΚΚΕ από μια κυβερνητική συνεργασία. Είναι θέμα της ίδιας της ηγεσίας του ΚΚΕ πώς βλέπει τα πράγματα για τη συνέχεια της διακυβέρνησης της χώρας. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε μια σύγκληση με τις δυνάμεις της αριστεράς»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: