14.10.18

Κώστας Μανωλάς: "Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον μας"....












...εν όψει του αγώνα με την Φιλανδία...

Ο Κώστας Μανωλάς εκπροσώπησε τους Έλληνες διεθνείς στη σημερινή (14/10) συνέντευξη Τύπου της Εθνικής ομάδας...
ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Φινλανδία στο Τάμπερε. «Θα είναι σκληρό ματς. Η Φινλανδία έχει τρεις νίκες με 1-0. Κάθε ματς είναι δύσκολο σε αυτό το επίπεδο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», σχολίασε ο άσος της Ρόμα.

Ο Μανωλάς θα έχει σημαντική αποστολή απέναντι στον Τέεμου Πούκι, ο οποίος έχει σημειώσει και τα τρία γκολ των Φιλανδών στο Nations League και αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν ένα κίνδυνο για την ελληνική εστία. «Είναι μαχητής, τρέχει πολύ, πιέζει, κάνει καλές κινήσεις, αλλά είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε και θα δούμε ποιος θα είναι νικητής», υπογράμμισε ο διεθνής αμυντικός.

Ερωτηθείς για την πίεση και το άγχος που επιφέρει η διεκδίκηση της πρώτης θέσης και αν αυτό έχει αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα της Εθνικής, ο Μανωλάς απάντησε επικαλούμενος την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. «Στην Ουγγαρία κάναμε δέκα κλασικές και εκείνοι δυο και χάσαμε. Ας παίζουμε πιο μέτρια και ας νικάμε, παρά να παίζουμε καλύτερα και να χάνουμε. Είχαμε σοβαρή εικόνα ως ομάδα, αμυντικά ήμασταν καλοί σε όλο το ματς. Μην παίρνουμε μόνο τα αρνητικά. Δε νομίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια παίζαμε όπως η Βραζιλία και η Ισπανία. Και με Σάντος που ήταν επιτυχημένος, νικούσαμε 1-0 το Λιχτενστάιν. Ποτέ δεν νικούσαμε 4-0, 5-0. Στόχος είναι η πρώτη θέση».

Ως προς την εικόνα του αυριανού παιχνιδιού; «Περιμένουμε ένα κλειστό ματς, εμείς όμως θα παίξουμε τη μπάλα μας. Να μην κινδυνέψουμε αμυντικά, διότι πρώτα απ΄ όλα κοιτάζουμε να μην φάμε γκολ. Με νοιάζει να νικάμε, αυτός είναι ο σκοπός μου, Να βγαίνω νικητής από το γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος που νικήσαμε και όχι δυσαρεστημένος που δεν παίξαμε καλά».

Σε κάθε περίπτωση, στόχος για την Εθνική ομάδα είναι η νίκη, κι ας εξυπηρετεί τα συμφέροντά της και η ισοπαλία. «Είμαστε καλύτερη ομάδα. Ο προπονητής ποτέ δεν μας έχει πει να κάτσουμε πίσω για την ισοπαλία. Στην Ουγγαρία δεν πρεσάραμε καλά, αλλά εδώ το κάναμε. Δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά πήραμε τους τρεις πολυπόθητους βαθμούς. Δεν κινδυνέψαμε να χάσουμε», δήλωσε ο Μανωλάς.

«Να είμαστε σοβαροί στο τακτικό κομμάτι, να βάλουμε ένα γκολ και γιατί όχι να νικήσουμε 0-1. Είμαι αισιόδοξος. Είμαστε νέα ομάδα, δεν είναι εύκολο. Δείτε και άλλες ομάδες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία. Δεν είναι εύκολο όταν αλλάζεις, θέλει και μια προσαρμογή. Έχουμε μέλλον και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον μας», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Δεν έχω τίποτα να αποδείξω σε κανέναν, ούτε η Εθνική. Είμαστε υπερήφανος λαός. Θα δώσω και την ψυχή μου όπως και οι άλλοι παίκτες. Θα μπούμε για να νικήσουμε και θα κάνουμε το παιχνίδι μας για να πετύχουμε το στόχο μας».

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: