17.10.18

Γιατί ο Μητσοτάκης «έφαγε πόρτα» από τον Γιούνκερ...

Πλούσιο φαίνεται πως είναι το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από το «άκυρο» του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη συνάντηση που...
ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες και η οποία τελικά ματαιώθηκε.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι όλη την εβδομάδα η Πειραιώς διέρρεε ότι στη συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα σχετικά τις συντάξεις, τις δηλώσεις του Παύλο Πολάκη κ.ά, η Κομισιόν παρέπεμψε τη σχετική συζήτηση με τον πρόεδρο της ΝΔ στις… καλένδες.

Αναλυτικότερα, αν και πηγές της ΕΕ αλλά και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα έκαναν λόγο περί «βεβαρημένου προγράμματος» του κ. Γιούνκερ, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τα πραγματικά αίτια φέρονται να έχουν μια τελείως διαφορετική διάσταση, η οποία μάλιστα φανερώνει το χάσμα μεταξύ της ΕΕ και της ΝΔ. για την πολιτική της στάση πάνω σε πλειάδα ζητημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, με τη ματαίωση της συνάντησης Γιούνκερ – Μητσοτάκη, η Κομισιόν φέρεται να θέλει να δείξει την έντονη της δυσαρέσκεια για την πολιτική γραμμή που ακολουθεί πιστά ο πρόεδρος της ΝΔ, η οποία έρχεται συχνά σε αντίθεση τόσο με την ΕΕ, όσο και με τα συμφέροντα της Ελλάδας. Τα ζητήματα με την ΠΓΔΜ, τις συντάξεις αλλά και τη ρητορική που ακολουθεί η ηγετική ομάδα της ΝΔ σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, είναι μόνο μερικά από τα όσα έχουν προκαλέσει δυσφορία σε κύκλους της Κομισιόν.

Έτσι, η ματαίωση της συνάντησης αποτελεί και ένα μήνυμα πως τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια για ψηφοθηρικούς λόγους δεν είναι ανεκτά στην ΕΕ...




Δεν υπάρχουν σχόλια: