23.10.18

«Λουκέτο» στην ΑΣΟΕΕ...

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΑΣΟΕΕΤο συμβολικό κλείσιμο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών γι' αύριο αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος ζητώντας να ενεργοποιηθούν οι...
αρμόδιοι φορείς «για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο».

Μετά τη σημερινή της συνεδρίαση η Σύγκλητο εξέδωσε ψήφισμα, τονίζοντας ότι οι συνθήκες ου επικρατούν στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του κτιρίου «δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και εργαζομένων στο ‘Ίδρυμα, προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και κυρίως στους φοιτητές με αποτέλεσμα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα, εξακολουθούν να υφίστανται και βαίνουν τις τελευταίες ημέρες επιδεινούμενες».

Η Σύγκλητος αναφέρει πως «με αίσθημα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος, και με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής, αποφάσισε συμβολικά την αναστολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος την Τετάρτη».

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό 24/7 δήλωσε ότι εναπόκειται στους πρυτάνεις να καλούν την αστυνομία, όταν διαπράττεται κάποιο κακούργημα, όπως αυτό της διακίνησης ναρκωτικών, και τους πρότεινε να αποταθούν στις αρμόδιες υπουργούς, Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα, σε περίπτωση που η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: