4.10.18

Τελεσίγραφο Ζάεφ...

Διορία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση...

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ζόραν Ζάεφ στην πρόταση του VMRO για διορισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα αναλάβει τα...
ηνία της ΠΓΔΜ για τις επόμενες 100 ημέρες για να διερευνήσει τυχόν παρατυπίες στο δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής.

«Οι απαιτήσεις αυτές είναι απολύτως απαράδεκτες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητήσουμε τέτοια πράγματα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε σημερινές δηλώσεις του και πρόσθεσε:

«Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνομιλίες με τους νομικούς του Κοινοβουλίου σε απολύτως νορμάλ κλίμα. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα είτε στο τέλος της παρούσης εβδομάδας, είτε στις αρχές της επόμενης. Η 10η Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία έτσι ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Ελπίζω να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή».

Ο Ζάεφ κατέληξε λέγοντας: «Δεν επιθυμώ εκλογές. Θέλω, αντίθετα, να ολοκληρώσω τη θητεία του για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να μπουν σε εφαρμογή όλες οι μεταρρυθμίσεις. Με τον κ. Μικόσκι (επικεφαλής του VMRO) δεν έχω να πω κάτι. Στο παρελθόν δεχθήκαμε τις απαιτήσεις τους αλλά εν συνεχεία ούτε καν κάθισαν να συζητήσουν».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες το tvxs.gr είχε αναφερθεί σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του στην απόφαση που φέρεται να έχει λάβει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη χώρα στις 25 Νοέμβρη...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: