12.10.18

Με γκολάρα του Γκάλο...


Video...

Με μια απίθανη εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκο Γκάλο στο φινάλε, η ΑΕΚ ξεκίνησε με νίκη στο Κύπελλο κόντρα στη μαχητική Λαμία (2-1), που...
λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά.

Το πρώτο ημίχρονο υπήρξε ο ορισμός της βαρεμάρας. Οι δυο ομάδες δεν έκαναν την παραμικρή φάση, το ματς διεξαγώταν κατά βάση στο κέντρο και οι ποδοσφαιριστές έμοιαζαν να κάνουν αληθινή αγγαρεία. Το 0-0 ήταν το αυτονόητο αποτέλεσμα της ανάπαυλας. Στην επανάληψη όμως, ήταν σαν να βλέπουμε άλλο παιχνίδι.

Οι φάσεις διαδεχόντουσαν η μία την άλλη, η μπάλα πήγαινε διαρκώς πάνω-κάτω. Μόλις στο 46' ο Καραμάνος πλάσαρε από κοντά τον Τσιντώντα αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει με την ΑΕΚ να απαντάει με δυο διαδοχικά χαμένα τετ-α-τετ του Γιαννιώτα στο 51' και στο 53' (το ένα απέκρουσε ο Μελισσάς και το άλλο ο Αντέτζο πάνω στη γραμμή).

Στο 55' ο Καραμάνος έχασε με τη σειρά του άλλη μια ευκαιρία όταν βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Τσιντώντα για να αποκρούσει ο τελευταίος και στο 64' ήρθε το σοκ για την ΑΕΚ, που δέχθηκε το γκολ με τον ίδιο τρόπο που έχει δεχθεί τόσα και τόσα φέτος: με αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, ο προωθημένος Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Επστάιν με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Η άγρια ομορφιά και ο ξέφρενος ρυθμός συνεχίστηκαν με την ΑΕΚ τελικά να βγαίνει ευνοημένη από αυτή τη συνθήκη και να γυρίζει το παιχνίδι.

Το 1-1 ήρθε στο 73' όταν ο Μπογέ έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Γιακουμάκη προ του Μελίσσα και ο επιθετικός της ΑΕΚ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η νίκη για την Ένωση ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο στο 87' όταν ο Γκάλο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και με απίστευτο τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.



sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: