19.10.18

Αγκυλωτοί σταυροί στη Φιλοσοφική...

...μετά από «παρέμβαση» της ακροδεξιάς ΕΣΑ...

Εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως η ακροδεξιά «Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση» (ΕΣΑ), εισήλθαν στη Φιλοσοφική, όπου χώρο της έχει καταλάβει η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», έγραψαν συνθήματα και...
σχεδίασαν αγκυλωτό σταυρό στην πόρτα και σε τοίχους. Ανησυχία εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κοσμητεία της Σχολής, για την ασφάλεια φοιτητών και εργαζομένων στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα εξωπανεπιστημιακά άτομα της (ΕΣΑ) «ανέγραψαν συνθήματα με την επωνυμία ΕΣΑ και σχεδίασαν αγκυλωτό σταυρό στην πόρτα και στους τοίχους της αίθουσας 516 καθώς και σε παρακείμενους χώρους. Προέβησαν επίσης σε ρίψη σχετικού έντυπου υλικού».

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής αναφέρει ότι «καταδικάζει έντονα τις συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες συνδέονται με την πρόσφατη κατάληψη του εν λόγω χώρου από την “Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας”».

Όπως σημειώνει, «δεδομένης της παρατηρούμενης κλιμάκωσης, προκαλείται μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια φοιτητών/φοιτητριών, εργαζομένων και υποδομών της Σχολής. Η Κοσμητεία απαιτεί η αυτοαποκαλούμενη ΕΣΑ και κάθε εξωπανεπιστημιακό στοιχείο να μείνουν μακριά από τη Σχολή, η δε “Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας” να σταματήσει κάθε δραστηριότητά της εντός της Σχολής και να αποχωρήσει αμέσως από αυτήν»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: