15.10.18

Αθώοι οι κατηγορούμενοι...

...για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τη ΣΤΑΣΥ...

Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, τον πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ και σημερινό γενικό διευθυντή της ΝΔ Νικ. Παπαθανάσης και τον νυν υπεύθυνο της εταιρείας, Γ. Θωμόπουλο, οι...
οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, σε βαθμό πλημμελήματος, με αφορμή καταγγελία που τους ενέπλεκε σε υπόθεση υπεξαίρεσης 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, Μάρης Παπασπύρου, στα συμπεράσματα του οποίου διαπιστωνόταν ότι από τα τέλη του 2014 και για έναν ολόκληρο χρόνο δρούσε κύκλωμα στο Μετρό, το οποίο υπεξαίρεσε 1,2 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Ωστόσο, το δικαστήριο ομόφωνα, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε πως δεν υφίσταται ζημία του οργανισμού. Στο εδώλιο κάθισαν εννέα ακόμη κατηγορούμενοι, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για άλλα αδικήματα μεταξύ των οποίων, υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου που αφορά στην καταστροφή εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας και ψευδή βεβαίωση.

Οι δικαστές, ελλείψει στοιχείων, αθώωσαν και τους εννέα κατηγορούμενους για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ενώ καταδίκασαν, κατά πλειοψηφία, τρεις από αυτούς σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια, με αναστολή, για τα άλλα αδικήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: