7.10.18

Μερικοί ηγέτες στην Κύπρο έχουν αλλεργία με την Ελλάδα...













...Γιατί δεν θέλουν τα ελληνικά F-16!...

Είναι μερικές φορές που οι άνθρωποι κοιτάμε ψηλά, σηκώνουμε τα χέρια και σε καθεστώς απόγνωσης φωνάζουμε: «Θεέ μου έλεος, κάνε κάτι». Έτσι νοιώσαμε πολλοί όταν...
διαβάσαμε τη δήλωση της εντελώς αναξιόπιστης ηγεσίας του ΑΚΕΛ, για το πέρασμα πάνω από την Κύπρο δύο μαχητικών αεροπλάνων F-16, την ημέρα του εορτασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

 Οι άνθρωποι είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, και ακόμα και αν το έβλεπαν το θέμα καθαρά «διεθνιστικά», έπρεπε να σιωπήσουν. 

Έχω μία ιδιαίτερη αντιπάθεια στους εθνικιστές -και το έχω γράψει πολλές φορές- επειδή διακατέχονται από μίσος γι’ αυτούς που θεωρούν αντιπάλους. Αλλά έχω επίσης ίση και μεγαλύτερη αντιπάθεια για όσους δεν αγαπούν την Πατρίδα. 

Μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα: Άλλο εθνικισμός, άλλο η αγάπη στην Πατρίδα και άλλο ο έρωτας στην ανύπαρκτη «Πατρίδα-Κόσμος». Και ο εθνικισμός, αλλά και το άλλο «κίνημα» των δήθεν πολιτών του κόσμου, καθοδηγούνται από το εξωτερικό, στο πλαίσιο του ελέγχου των συνειδήσεων. Άρα, είναι δύο ιδεολογίες επικίνδυνες ειδικά για τις μικρές χώρες, όπως η Κύπρος. Η μία ιδεολογία τρέφει την άλλη. 

...Διαβάστε όλο το άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: