19.10.18

Αναβάλλεται το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στη Μόσχα...

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Μόσχα, που ήταν προγραμματισμένη για το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με...
πληροφορίες του News 24/7 στους 88,6 και του Βασίλη Σκουρή, η αναβολή έγινε με πρωτοβουλία της Αθήνας.

Εκτιμήθηκε προφανώς από την Αθήνα, ότι ο υπουργός Άμυνας δεν μπορεί να προηγηθεί του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα της ρωσικής ομοσπονδίας. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 7 Δεκμεβρίου.

Αντιθέτως στη Μόσχα θα μεταβεί ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, στις 29 και 30 Νοεμβρίου για την προγραμματισμένη συνεδρίαση της κοινής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας.

Ενδιαφέρον έχει πάντως, ποιος θα πραγματοποιήσει την συνάντηση στη θέση του Νίκου Κοτζιά, με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, που είναι προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου στην Ουάσιγκτον. Το πιθανότερο είναι να παραστεί ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικός Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς την ημέρα εκείνη ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, θα παρίσταται στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι πηγές του υπουργείου Εθνικές Άμυνας ανέφεραν στον News 24/7 στους 88,6 ότι δεν γνωρίζουν για τα περί αναβολής του ταξιδιού στη Ρωσία του κ. Καμμένου...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: