11.10.18

Ψάχνει συμμαχίες ο Λεβέντης...

Σε αναζήτηση συμμαχιών που θα τους εξασφαλίσει την επιβίωση εντός κοινοβουλίου αλλά και την εσωκομματική ηρεμία που απαιτείται στο δρόμο για τις εκλογές, βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων.

Και αυτό γιατί...
η αιφνίδια αποχώρηση του Αριστείδη Φωκά σε συνδυασμό με την ειλημμένη απόφαση του Γ. Σαρίδη να αποχωρήσει από το κόμμα- τη στιγμή που θα το πράξει θα σημάνει και την διάλυση της ΚΟ- έχουν μειώσει δραματικά τα περιθώρια ελιγμών του κόμματος.

Άλλωστε τα όσα έγιναν με τον κ. Σαρίδη το προηγούμενο διάστημα έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένες ισορροπίες με τον ίδιο τον βουλευτή να ξεκαθαρίζει σε συνομιλητές του πως η ρήξη με τον κ. Λεβέντη είναι οριστική και αμετάκλητη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την απουσία του από την ομιλία του επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων την περασμένη Δευτέρα.

Επίσημα, ο ίδιος δηλώνει πως προχώρησε σε αυτή την ενέργεια επειδή εκείνη την ώρα επέλεξε να παραστεί σε άλλη εκδήλωση (καμπάνια για παιδιά που χρειάζονταν χρήματα προκειμένου να προχωρήσουν σε επεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη). Ανεπίσημα όμως, επιμένει πως δεν είχε ούτως ή άλλως σκοπό να παραστεί στην κομματική εκδήλωση, θεωρώντας πως ο ίδιος ο κ. Λεβέντης τον είχε ουσιαστικά θέσει εκτός, από την στιγμή που στην περιβόητη συνεδρίαση της ΚΟ πριν από καμιά δεκαριά μέρες, είχε χαρακτηρίσει μηδενική την παρουσία του .

Έτσι, οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Σαρίδης δίνει πίστωση χρόνου στο κόμμα για να βρει τον αντικαταστάτη του και να μη διαλυθεί. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα τελειώσει η κλεψύδρα της υπομονής και για τις δύο πλευρές αν και η αναμενόμενη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα της έγκρισης της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, δίνει λίγα ακόμα περιθώρια.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η ΕΚ επιχειρεί ένα διμέτωπο: να μην αφήσει περιθώρια στους εναπομείναντες να λοξοκοιτάξουν αλλά και να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με βουλευτές που ενδεχομένως να θελήσουν να ενταχθούν στους κόλπους της προκειμένου να υπάρχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας.

Το πρώτο, φαίνεται να το διασφαλίζει με μια ενδεχόμενη τοποθέτηση και στήριξη του Τ. Μεγαλομύστακα για την Ευρωβουλή, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως ο Μ. Γεωργιάδης που κάποιοι τον θέλουν να ενδιαφέρεται εντόνως για το χρίσμα, κάνει πίσω.

Ωστόσο, το δεύτερο μέτωπο με τις προσπάθειες διεύρυνσης, προς το παρών τουλάχιστον δεν ευδοκιμεί. Πηγές περίξ του κοινοβουλίου επιμένουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές και μιλούν για ραντεβού του κ. Λεβέντη με ανεξάρτητο βουλευτή του λεκανοπεδίου προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όμως δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν δε και την συνάντηση με την κ. Παπακώστα, πριν την συμμετοχή της στην κυβέρνηση, με τις τότε συζητήσεις να «παγώνουν», όταν η κουβέντα έφτασε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την πλειοψηφία...


Δεν υπάρχουν σχόλια: